YAZARLAR

Fatih Erbakan da yeni bir parti kurdu fakat kimseden vekil dilenmiyor... Neden?

AK Parti ve MHP'nin yeni düzenleme ile Babacan'ın ve Davutoğlu'nun partisine seçim engeli koymak istediğini iddia edenler, Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'ni neden görmezden geliyorlar?

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

Takip edenler bilir. Bütün medya Davutoğlu ve Babacan'ın ismi dahi belli olmayan partilerini tartışırken, Fatih Erbakan'ı ve Yeniden Refah Partisi'ni yazan az kişiden biri hatta tekiydim.

O dönem de uyarmıştım. Bu iki ölü doğumu konuşmak bize bir şey kazandırmaz demiştim. Zira ikisinin de menzili belliydi. Adım adım Millet İttifakı'na yanaşacakları yahut muhalif başka bir ittifak kuracakları aşikardı.

Üstelik hakikatten o dönem parti kurma fikirlerinden başka hiçbir şeyleri de yoktu.

Fakat Erbakan öyle değildi...

Bunu söylememin sebebi ne övmeye çalışmak ne de reklamını yapmak. Yalnızca hak edene hakkını vermek gerektiğine inanıyorum.

Sizin anlayacağınız, kara kaşına kara gözüne konuşmuyorum, ortada herkesin kapıldığı bir algı rüzgarı var ve bütün medyanın o yana sürüklenmesinden rahatsız oluyorum.

Eğer TV'lerde üç beş saniye veya internet haber sitelerinde birkaç manşette denk geldiyseniz görmüşsünüzdür, ki bu çok zor bir ihtimal...

AK Parti'nin kaçkınları genel merkezlerine bina ararken Erbakan 81 ilde teşkilatlarını kurmuş, ziyaretlerine başlamıştı.

Mezkur iki sonradan muhalif, elektrik tesisatlarını döşemeye daha yeni başladıklarında ise Yeniden Refah Partisi, binlerce üyesiyle İstanbul Kongresi'ni yaptı.

Sinan Erdem ağzına kadar doluydu ama ne Gelecek Partisi'nin 50-60 kişiyle yaptığı toplantılar ne de Babacan'ın 15-20 gençle yaptığı önceden cevaplı video kadar konuşulmadı.

İktidara yakın medya bunu ne kadar görmezden gelecek bilmiyorum fakat dikkatinizi çekmek isterim ki AK Parti ve MHP'nin dışında Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile sorunu olmayan belki de tek parti Yeniden Refah Partisi...

CHP'nin Saadet Partisi'nin yüzde 1 küsürlük oyunu dahi kendine çekerek Erdoğan'ı ilk turda seçtirtmeme stratejisini düşünürseniz bu söylediğimin kıymetini daha iyi anlayabilirsiniz.

***

Yine yeteri kadar gündem olmadı fakat Fatih Erbakan geçtiğimiz günlerde partiler arası vekil peşkeşine dikkat çeken bir yorumda bulundu.

AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştıkları yeni düzenlemeye bir nevi destek verdi.

Dilerseniz Erbakan'ın sözlerini doğrudan paylaşayım, daha sonra üzerine konuşalım...

''Atalarımız ‘Teşbihte hata olmaz’ derler. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak aynı teşbihte bulunuyoruz ve ‘Askıda Vekil Uygulamasına’ karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Kim ‘Er Meydanı’na çıkmak istiyorsa, iktidara yürümek istiyorsa bu meydana çıkmanın şartlarını taşıması gerekmektedir. Aynen bizim gibi, Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlayarak, alnının teriyle, bileğinin gücüyle, yarışa katılma hakkını kazanması gerekmektedir. Bunun dışında farklı yolların denenmesi halinde, milletimizin egemenlik hakkı ve millet iradesi çiğnenmiş olur.''

Bence Sayın Erbakan oldukça net konuşmuş ve bu konuda sonuna kadar haklı.

O da yeni bir parti kurdu fakat kimseden vekil dilenmiyor. Çünkü seçime girmek için gerekli olan bütün hazırlıklarını yapmış, teşkilatlarını kurmuş.

AK Parti ve MHP'nin yeni düzenleme ile Babacan'ın ve Davutoğlu'nun partisine seçim engeli koymak istediğini iddia edenler, Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'ni neden görmezden geliyorlar?

Çünkü işlerine gelmiyor...

Çünkü mağduriyet oluşturmaya çalışıyorlar..

Hayır kardeşim!

Başka partilerden vekil dilenmek yahut istemem ama yan cebime koy tavrı takınmak millet iradesinin namusuna göz dikmektir.

Teşkilatlanmadan seçime girmeyi sinsice planlamak, alenen haksızlıktır ve etik değildir.

Buyurun bakın Fatih Erbakan size canlı bir örnek.

Partisini kurdu, bütün illerinde teşkilatlandı ve olası ilk seçim için kimseden gelecek yardımı da beklemiyor. Sizin gibi Kılıçdaroğlu'nun ya da İYİ Parti'nin gözlerine ezik umuduyla bakmıyor.

Tek talebi seçim barajının %5'e düşürülmesi ki bu da her çevre tarafından makul karşılanabilecek bir öneri.

Birileri bu durumdan ders çıkarırken birilerinin de artık görmezden gelmekten vazgeçmesi gerektiğine inanıyorum...

Yorumlar 55 Yorum