YAZARLAR

Otomobil kadar yerli olmayı beceremediler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil TOGG'u sürerken ‘’Ah bir yolda kalsa da rezil olsalar... Ah bir aynası düşse, tekeri çıksa, motoru bozulsa, farı kopsa, camı çıksa’’ diye beddualar ettiler...

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

TOGG’dan önce Türkiye’nin ilk yerli otomobil girişimi olan Devrim Arabaları’nın mühendislerinden Kemalettin Vardar, bu projenin başarısız olması için ant içip pusuda bekleyen mankurt beyinlilerin ihanetini şu sözlerle anlatıyor:

‘’Eğer o günleri görseydiniz, yaşasaydınız ve vardığımız sonuçları görseydiniz o zaman bizi daha iyi anlayacaktınız. Ben bu arabalarla tecrübe yapmak için çıktığımda şoförler etraftan gelirlerdi. Arabanın üstüne sarılıp ağlayan şoförleri, kapıyı tutup açıp kapayarak ‘Ulan hani kapanmıyordu, hani açılmıyordu!’ deyip küfredenleri gördüm. Çünkü böyle lanse ediliyordu. Bu arabaların kapısı açılsa kapanmaz diyorlardı. Ne kadar basın varsa hepsi de bu suçlamayı bir marifetmiş gibi evire çevire herkesin karşısında ifade etmekten hiç korkmadılar.’’

***

Bu ülkede kendine asla hain dedirtmeyen öyle büyük hainler var ki düşman bunları görse el pençe divan durur ‘Siz varken bize ne hacet’ deyip kenara çekilir…

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yerli otomobilimizin tanıtım toplantısı yapıldı. Yurt dışından en başarılı Türk bilim adamları getirtildi. Dünyaca büyük firmaların CEO koltuğunda oturan iş adamları bu proje için ikna edildi.

Ve nihayetinde sokakta gezen bütün vatandaşların ağzını açık bırakacak bir eser ortaya çıkardılar.

Lakin birileri aynı Devrim mühendisi Kemalettin Vardar’ın anlattığı gibi ilk yerli ve milli otomobilimiz için olur olmaz iftiralar atmaya başladılar.

Aynası yok dediler. Beceremeyiz dediler. Bunu zaten biz yapmadık bilmem hangi İtalyan firma yaptı dediler. Hatta bazı gerizekalılar elektrikli araçta benzin deposu yok diye dalga geçmeye çalışırken rezil rüsva oldular.

Bunlar öyle sosyal medya fenomeni falan da değiller. Bayağı kelli felli, yıllanmış gazeteciler bile bu milli gururu hazmedemediler. Can Ataklı isimli bir iftira gazetesi yazarı utanmadan bütün cahilliğini ortaya dökerek prototipi yapılmamış bir ürün için fabrikası bile yok dedi.

Otomotiv sektörünün zır cahili olan bu adam, bırak otomotivi herhangi bir ürünün dahi nasıl üretileceğini bilmiyor. Önce bir prototipin üretileceğini ve yapılacak olan fabrikanın bu prototipteki parçaları üretecek şekilde tasarlanması gerektiğini öğrenememiş.

Vallahi bu yaştan sonra bunu öğrenir mi bilmiyorum fakat soda içmesini çoktan öğrenmiştir sanırım. Gelin hep birlikte yerli otomobilin nasıl üretildiğini anlatmak yerine kendisine bir soda içmesini tavsiye ederek konumuza devam edelim…

Yerli otomobilimize gelen köstek mukabilinden taşlamaları görünce hemen aklıma Devrim Otomobili’nin yaşadıkları geldi ve Devrim mühendislerinden Kemalettin Vardar’ın yazımın başında aktardığım açıklamalarını paylaşmayı uygun gördüm.

Üzerinden tam 60 yıl geçmesine rağmen aynı o dönemde yaşananlar gibi bugün de yerli otomobilimize demediklerini bırakmadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracı sürerken ‘’Ah bir yolda kalsa da rezil olsalar. Ah bir aynası düşse, tekeri çıksa, motoru bozulsa, farı kopsa, camı çıksa’’ diye beddualar ettiler.

Niye?

Türkiye otomobil üretemese ne elde edecekler ki?

Bu ihaneti niye yapıyorlar?

Devrim’e niye ihanet etmişlerdi?

Çünkü bu memleket arpa boyu yol kat etsin istemiyorlar. Bu memleketin batıya karşı dimdik ayakta durabilmesini istemiyorlar. Bu ülke kendi göbeğini kendi kessin, kimseden emir almasın istemiyorlar.

Çünkü efendileri öyle istiyor…

Emin olun ki yerli otomobilin önüne dikenli tel fırlatanların hiçbiri kendi ağızlarıyla konuşmuyorlar. Hepsinin cümleleri dışarıda bir yerlerde yazılarak ellerine veriliyor.

Konu tam da buraya gelmişken gelin finali merhum Başbakan Adnan Menderes’in sanki bugünleri görürcesine söylediği sözleriyle yapalım...

 ‘’Esasen öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisini dahi kaile alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zekâ ve gayretinin mahsulü olan bin bir eserden birisine bile başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan en güzel şeyin benimsemek faziletini gösterdiler mi? Hayır! Aksine olarak her muvaffakiyeti bir felaket, her güzel ve muhteşem eseri bir zarar diye göstermek için seneler ve senelerdir nasıl çırpındıklarını milletçe bilmiyor muyuz?’’

Sanırım hepimizin cevabı aynıdır…

Biliyoruz!

Devrim Otomobili’nin gerçek hainler tarafından ihanetle suçlanan vatansever mühendislerine ve merhum Başbakan Adnan Menderes’e rahmetle…

 

Yorumlar