YAZARLAR

Şeftali yerine otomobil üreteceğiz

Rahmetli Erbakan Hoca’nın da söylediği gibi birileri bu memleket İHA, SİHA, ve otomobil değil varsa yoksa şeftali üretsin istiyor.

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, ilk yerli motoru ürettikleri dönemde yaşadıkları bir hadiseyi şöyle anlatıyor:

‘’Gümüş Motor'un ilk prototipi yapılıp test için ilgili makamlara götürüldüğünde bir engel çıktı. Neymiş; Avrupa standartlarına göre 5.6 litre olması gereken yakıt, bizim motorda 5.7 litre çıkmış. Bunun için onay veremeyeceklerini söylediler. Geri dönüp tekrar çalışmaya başladık. Gümüş Motor'u, Avrupa standartlarının dahi altında, saatte 5.5 litre motorin harcar hâle getirdik. Yine standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi! Tabii ki mesele aslında standart meselesi değildi. Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi’’

Erbakan Hoca’nın benimde başucu kitaplarımdan olan 'Davam' isimli kitabında anlattığı bu hadise, Türkiye’nin bilimde ve sanayide ilerlemesini kimlerin istemediğini ve bu yola kimlerin takoz olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor.

Lafa geldiğinde 'İslam terakkiye engeldir' diye zırvalayanlar, okullarda başörtüsüyle derse girilmesini yobazlık olarak görenler ve tüm bunları memleketin herhangi bir köşesinde tek çakılı çivisi olmadığı halde söyleyenler; muhafazakar iktidarlar döneminde yapılan tüm projelere çamur atmaya çalıştılar hala da çalışıyorlar.

Dün Erbakan’a yaşattıklarını, bugün onun talebesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaşatmak istiyorlar.

Erdoğan Türkiye’nin ilk yerli ve milli denizaltısını yapıyor, 'Batmaz!' diyorlar. 'Batsa dahi çıkmaz!' diyorlar.

Erdoğan yıllardır İsrail’den dilendiğimiz İHA ve SİHA’ları hem de dünyanın en iyisi olacak seviyede üretiyor, 'Uçmaz!' diyorlar. 'Uçsa da konmaz!' diyorlar.

Erdoğan; 'Yerli araba üreteceğiz!' diyor, 'Tasarımcısı İtalyanmış...' diyorlar.

Erdoğan; 'Sermayesi bizim olacak' diyor, bu sefer de aynası yok diye yalan uyduruyorlar.

Erdoğan; 'Yüzde yüz milli araç olacak yurt dışına ihraç edeceğiz' diyor, 'Bizim arabamızı kim alır' diyorlar…

Eziklik psikolojisi var bunu kabul etmeliyiz lakin yaşananların hepsini yalnızca eziklik psikolojisiyle açıklamaya çalışmak ahmaklık olur.

Bunları söyleyenlerin çoğu bu memleket hiçbir şey üretemesin, sürekli batıya muhtaç kalsın, ABD’nin ve AB’nin bir tehdidinde bütün menfaatlerinden vazgeçsin ve hiçbir zaman kendi bildiğini okuyamasın istiyor.

Rahmetli Erbakan Hoca’nın da söylediği gibi birileri bu memleket İHA, SİHA, ve otomobil değil varsa yoksa şeftali üretsin istiyor.

Benim gözümde Türkiye’nin yerli otomobil üretmesiyle dalga geçenlerin ve kasten 'Bizden bir şey olmaz' tezviratlarıyla umutsuzluk pompalayanların, bu devlete düşmanlık besleyen terör örgütlerinden hiçbir farkları yok.

Ha Türkiye’ye ‘’Teröristler Fırat’ın doğusuna geçecek siz de mal mal bakacaksınız’’ diyen Demirtaş, ha ‘’Yabancılar üretecek biz de mal mal bakacağız’’ diyen ezikler…

Aralarında zerre fark yok!

Lakin siz çatlasanız da patlasanız da hatta yırtınsanız da biz bu motoru üreteceğiz!

Biz bu İHA’yı üreteceğiz!

Biz bu SİHA’yı üreteceğiz!

Biz bu yerli denizaltını üreteceğiz!

Biz milli savaş gemimizi üreteceğiz!

Biz milli savaş uçağımızı üreteceğiz!

Biz yerli otomobilimizi üreteceğiz!

Siz ne mi yapacaksınız?

Öyle mal mal bakacaksınız…

Yorumlar 23 Yorum