YAZARLAR

Sözcü'nün İmamoğlu’na aldırdığı PTT maskesi…

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın PTT’nin internet satış sitesi olan ePTTAVM vesilesiyle Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve yaşı 20 ila 65 arasında olan herkese ücretsiz maske gönderdiği haberini Sözcü Gazetesi aynen şu başlıkla paylaştı: ‘’ePTT AVM’den ücretsiz maske nasıl alınır? İBB’den ücretsiz maske açıklaması!’’ Yazıyı okuyan herkes görsün! ‘Algı operasyonu nedir?’ sorusunun cevabı bu haber paylaşımının ta kendisidir!

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

Sağlık Bakanlığı ve Ulaşım Bakanlığı ePTTAVM ile yaptıkları anlaşma sayesinde milyonlarca vatandaşa ücretsiz maske dağıtmaya başladı. Sokağa çıkma yasağı yaşı dışındaki herkes bir tıkla evine siparişini veriyor ve PTT Kargo koronavirüsten korunmak için kullanılan maskeleri kapıya kadar getiriyor.

Olay size basit gibi gelebilir…

Ama tüm bunların İtalya, İspanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerin tıbbi malzeme stoklarının neredeyse bitme noktasına geldiği ve sağlık sitemlerinin çökme eşiğinde olduğu bir dönemde yapıldığını düşünürsek kapı kapı ücretsiz maske dağıtmanın Küba hayranlığı, üzerindeki Che tişörtünden öteye geçemeyen çakma sosyalistlerimizi bile kıskandırdığını söyleyebilirim.

Aslına bakarsanız onlar da afallamış durumdalar.

Niye olacak…

Koronavirüs salgını Türkiye’de yayılmaya başladığından beri nereye çamur atmaya çalışsalar ne leke bırakabilecek bir hedef tutturdular ne de ellerindeki pisliği temizleyebildiler.

İlk günleri hatırlasanıza…

Sağlık Bakanlığı gerekli tedbirleri almıyor diye ortalığı yangın yerine çevirmişlerdi. Sonra ortaya çıktı ki Türkiye de önlemler bu memnuniyetsiz muhaliflerin örnek gösterdiği ülkelerden bile evvel alınmış.

Pes ettiler mi?

Ederler mi hiç canım, ne kadar çirkeflik varsa sıra sıra yaptılar…

Sağlık Bakanlığı’nın elinden gelenin fazlasını yaparak verdiği hizmetten halkın da memnun olduğunu görünce Bakan Fahrettin Koca’ya saldırmaya başladılar.

Fahrettin Koca’yı bir tarikatla ilişkilendirerek akılları sıra sol camiada algı oluşturmaya çalıştılar. Tüm planları, Koca’nın samimiyetine inanan milyonlarca insanın sevgi ve güven harcıyla inşa ettiği duvarlardan sekip kendilerine döndü.

Öyle, far görmüş tavşan gibi ortada kaldılar…

Halkı için çalışan fedakâr insanları karalamayı kendine görev edinmiş medya silahşörleri sinirden küplere bindi.

Ne yapsalar ne etseler milletin bu dönemde devletle olan bütünlüğünü parçalayamadılar…

Son olarak en iyi yaptıkları işe geri dönerek algı oyununa sarıldılar.

AK Parti hükumetinin, vatandaşı bir liralık maskeyi beş liraya satan fırsatçıların eline bırakmayarak ePTTAVM üzerinden kargo ile ücretsiz maske dağıtımı yapmaya başladığını görünce buna da kulp takamayacaklarını anlayıp buradan kendilerine pay çıkarmaya çalıştılar.

Nasıl olduğunu hemen anlatayım…

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın PTT’nin internet satış sitesi olan ePTTAVM vesilesiyle Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve yaşı 20 ila 65 arasında olan herkese ücretsiz maske gönderdiği haberini Sözcü Gazetesi aynen şu başlıkla paylaştı: ‘’ePTT AVM’den ücretsiz maske nasıl alınır? İBB’den ücretsiz maske açıklaması!’’

Yazıyı okuyan herkes görsün!

‘Algı operasyonu nedir?’ sorusunun cevabı bu haber paylaşımının ta kendisidir!

Devletin, onların bölücü tabiriyle ‘merkezi hükumetin’ bizzat kendi bütçesinden karşılayarak vatandaşa ücretsiz olarak gönderdiği maskeleri sanki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dağıtmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar.

Kararı alan, onaylayan, duyuran ve uygulayan AK Parti hükumetiyken haberi ‘’İBB’den ücretsiz maske açıklaması!’’ diye vermenin ‘algı operasyonu’ yapmaktan başka bir anlamı olabilir mi?

Akılları sıra son dönemde yaptığı fevri çıkışlarla seçim dönemi boyunca ince ince dokudukları algı perdesini fevri çıkışlarla paramparça yapıp gündemden de milletin gözünden de düşmeye yüz tutan İmamoğlu balonuna yine algı pompasıyla hava basmaya çalıştılar.

Hem de hangi İmamoğlu’na biliyor musunuz?

Koronavirüs gibi ölümcül bir salgına rağmen İstanbul’da toplu taşıma seferlerini bir türlü arttırmayan İmamoğlu’na…

Sabahları ekmek parasını kazanmak için salgın tehlikesine rağmen işe gitmek zorunda olan vatandaşlara sırf İBB’nin sorumsuzluğu nedeniyle otobüse kalabalık bindikleri için ‘trol’ diyen İmamoğlu’na…

Salgın döneminde bile 60-70 liralık yardım paketini 150 lira diye yayınlattıran İmamoğlu’na…

Ama nafile…

Boş yere uğraşmayın!

İmamoğlu balonu çoktan hava kaçırmaya başladı bile.

PTT maskelerini boş yere İmamoğlu’na yamamaya çalışmayın.

Millet altındaki gerçek sıfatı gördü. Gayrı o yüzde maske tutmaz…

 

 

Yorumlar 6 Yorum