GÜNDEM

Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara eğitim desteği

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, terör mağduru çocukların yaşıtlarından geride kaldıkları eğitim hayatı, yardımlarla telafi ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Barış Pınarı Harekatı ile terör ve teröristlerden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn'da, 19 bin 470 öğrencinin terör nedeniyle aksayan eğitim hayatı yeniden canlandı.

4,5 yıllık YPG/PKK zulmünden kurtarılan ilçelerde, Şanlıurfa Valilliği'nin de desteğiyle eğitimi aksayan binlerce öğrenci, güvenli bir şekilde eğitim almaya başladı.

OKULLAR ONARILDI, KIRTASİYE MALZEMELERİ DAĞITILDI
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), teröristlerce tahrip edilmiş okulların onarılmasından sonra, binlerce öğrenciye ders kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Bugün itibarıyla Tel Abyad ve Rasulayn'da 180 okuldaki 963 öğretmen, 19 bin 470 öğrencinin geleceğini inşa ediyor. Okullarda aralıksız telafi dersleri verilirken, bir yandan da eğitimin kalitesinin artırılması için özen gösteriliyor.

"GERİDE KALDIK AMA TELAFİ EDİYORUZ"
Tel Abyad’da ortaokula giden 15 yaşındaki Yasin Seyyid de kitaplarını aldıklarını ifade ederek, "Çok şükür bütün derslerin öğretmenleri var. Allah’ın izniyle diploma alacağız." ifadelerini kullandı. Bir diğer öğrenci 13 yaşındaki İbrahim Said de "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri