GÜNDEM

Nihal Olçok: 80 yaşındaki FETÖ'ye FETÖŞ dedi diye Abdullah'ı arabadan indirecektim

DW Türkçe'de Nevşin Mengü'nün sunduğu Nevşin Mengü ile Bire Bir programının konuğu Nihal Olçok oldu.

DW Türkçe'de Nenşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan Nihal Olçok, neden Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni oluşumun içinde yer aldığını şu cümlelerle açıkladı:  Ahmet Davutoğlu taziyeye gelmedi taziyede bulundu. Aynı taziyeden hapishaneye gidenler de var. O evden çıkıp tutuklananlar da oldu. Taziye evini kullananlarda oldu.  Ondan sonra sayın Davutoğlu insani olarak devam etti. Benim belkide en çok özlediğim şey buydu. Ben Sayın Davutoğlu'nun o günden bügüne yatırım yaptığına inanmıyorum. En azından Davutoğlu şu an daha az kirlenmiş. Partinin adı belli oldu ama bunu sayın genel başkan açıklasın.

"ABDULLAH'I ARABADAN ATACAKTIM"

Nevşi Mengü'nün "Geçmiş dönemde Davutoğlu Fetullah Gülen'i övmüştü bu sizi rahatsız etmiyor mu? sorusuna Nihal Olçok, "Ben hiç rastlamadım. Ben Abdullah'ı arabadan indirecektim neredeyse. Abdullah FETÖ'ye FETÖŞ dedi. Benim oradaki refleksim şuydu... Uludağ'dayız arabayı fren yaptım. Döndüm 'O babanın sözü' dedim. Kendin üret kendin. Nihayetinde 80 yaşında bir adamdan bahsediyorsun. 'Babanın bildikleri vardır diyordur. Ama sen bunu söyleyemezsin Abdullah' dedim. Abdullah'a dedim o vurdukları çocuk varya... Nihayetinde 80 yaşında bir adama diyemezsin. Baban bildiği için söylüyor... Sen de bir şey diyeceksen kendin türet. Frene bastım arkaya döndüm bunu bağırdım. Çünkü 'FETÖŞ, TOT.Ş' dedi. Erol Bey de böyle derdi. Bunu bütün siyasi arena bilir. " yanıtını verdi.

EROL OLÇOK KİMDİR?

Erol Olçok, 5 Mart 1962 yılında Çorum'un Mecidiyekavak köyünde doğdu. Aslen Çerkez asıllı olan Olçok, ilkokulunu köyünde bitirdikten sonra 2 yıl Çorum da kuran kursunda eğitim aldı.

Çorum İmam-Hatip Lisesi'nde eğitimine devam etti. 1982 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Estetik Sanat Tarihi Bölümü'nü 1986 yılında bitirdi. 1987 yılında Slayt Reklam, 1988 yılında Rekpa Reklam, 1989 yılında ise Ajans E’yi açtı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalıştı. AK Parti kurulmasında büyük etkileri olan Olçok partinin ismini, logosunu, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarını hazırladı. 2002'de AK Parti'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti. Olçok’un 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’de “Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmi çalışmalarını yaptı.

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde şehit düştüler...

Yorumlar 30 Yorum
Günün Manşetleri