GÜNDEM

Öğretmenlerin yüz karası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görevli araştırma görevlisi, tecavüz ettiği öğrencisine şantaj yaparak zorla evlendi. Şantaja boyun eğen genç kızın hayatı bundan sonra kabusa döndü...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan 30 yaşındaki Hidayet V., 2017 yılında bir öğrencisine içeceğine ilaç atıp tecavüz etti. Tecavüz görüntülerini kaydeden Hidayet V. daha sonrasında genç öğrencisini bununla tehdit etmeye başladı.

2017 yılında yaşanan olayda, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Hidayet V., öğrencisi olan 21 yaşındaki S.V.’nin içeceğine ilaç atarak, tecavüz etti.

Tecavüz görüntülerini kayda alan Hidayet V. daha sonra ise bu görüntüleri internette paylaşacağını söyleyerek S.V’yi tehdit etmeye başladı.

Hidayet V., tehditle genç kızı kendisiyle evlenmeye zorladı. S.V ise korktuğu için tecavüz olayını ailesinden gizleyerek Hidayet V. ile evlendi.

İddialara göre, Hidayet V. evlendikten sonra da S.V ile zorla ilişkiye girmeye devam etti. Hatta tacizlerin boyutu arttı.

Araştırma görevlisi Hidayet V., S.V’yi darp ediyor, ilişki sırasında genç kadının ellerini koli bandıyla bağlıyor, ocakta ısıttığı çatalı genç kızın vücudunun çeşitli yerlerine bastırarak işkence ediyordu.

Tüm bunları yaşayan S.V, ayrıca Hidayet V.’nin cep telefonunda başka öğrencilerle yazışmalarını buldu. Nitekim S.V geçen yıl aralık ayında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Hidayet V., ifadesinde genç kadının iddialarını reddetse de adli tıp raporu genç kadının anlattıklarını doğruladı ve Hidayet V. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Araştırma görevlisi Hidayet V., Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı, eşe karşı eziyet” suçlarından tutuklu olarak yargılanıyor.

Adli Tıp, S.V.’nin vücudundaki kızgın çatal izleri, kesiler ve cinsel eziyet saldırılarını doğruladı.

S.V aynı üniversiteden pek çok kadının araştırma görevlisi Hidayet V. tarafından aynı şekilde tuzağa düşürülerek cinsel saldırıya uğramış olabileceğinden şüphelendiğini dile getirdi.

S.V., “Ben evlendikten sonra okulda bazı kızlar bana ‘yeter artık, çek şu kocanın elini üstümüzden’ diyordu. Sonra öğrendim ki; aynı iğrenç olayları onlara da yapmış. Zorla ya da para karşılığı birlikte olmak istiyormuş. Bilgisayarı vardı. Tüm görüntüler ondaydı. Ben şikâyetçi olunca, bilgisayardaki hard diski söktü ve denize attı. ‘Hadi şimdi bulsunlar’ dedi. O gün beni darp etti ve iki gün eve kilitledi” diye konuştu.

S.V ayrıca Hidayet V.’nin telefonuna “şeyh” diye kayıtlı bir kişiyle kız öğrencilere karşı nasıl davranması konusunda sürekli mesajlaştığını, ve ondan tavsiyeler aldığını söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri