GÜNDEM

Süresiz nafaka kalkacak mı? İşte son durum...

Yeni nafaka yasası son durum özellikle nafaka ödeyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Süresiz nafaka konusundaki düzenlemede Adalet Bakanlığı "Üst sınır 5 yıl olsun" derken Aile Bakanlığı farklı bir teklifte bulundu.

Yargı Reformu kapsamında TBMM'ye sunulması beklenen 2. Yargı Paketi'nde nafaka düzenlemesinin de yer alması bekleniyor. Süresiz nafaka ödeyenler için yapılması beklenen düzenlemede üst sınırın 5 yıl olarak belirlenmesi gündemde.

NAFAKA YASASI SON DURUM NEDİR?

Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, üst sınır konusunda anlaşma sağlayamadığını, bu nedenle düzenlemenin 3. Yargı Paketi'ne kalacağı açıklandı.

Her iki bakanlık, nafakada evlilik süresine bakılmaksızın nafaka ödeme alt sınırını anlaşarak 2 yıl olarak belirledi. Adalet Bakanlığı üst sınırın evlilik süresi dikkate alınmaksızın 5 yılla sınırlı kalmasını talep etti..

Aile Bakanlığı ise üst sınırın 5 yıl olarak belirlenmesinin mağduriyet yaratacağını ileri sürerek, evlilik süresi kadar olmasında ısrarcı oldu. Her iki bakanlık arasında düğüm haline gelen sorunun çözüm adresi ise Külliye olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nafakanın üst sınırına ilişkin olası diğer ihtimalleri masaya yatırarak son kararı verecek..

SÜRESİZ NAFAKA TAMAMEN KALKMADI

Süresiz nafaka uygulamasında ise her iki bakanlık uzlaşmaya vardı. Buna göre, süresiz nafaka uygulaması kalkmayacak. Hakime bazı istisnai durumlar için, takdir yetkisi verilecek. Örneğin bir hakim, kadının boşandığı yaş, çocuk sayısı ve engellilik gibi durumlarında süresiz nafaka kararı verebilecek..

HİLAL KAPLAN'DAN NAFAKA YORUMU

Gazeteci Hilal Kaplan ise sosyal medyadan konuyla ilgili şu yorumu yaptı: "Süresiz nafaka konusunda, kaldırılması noktasında destek yazan nadir kadın yazarlardan biriyim. Ama 5 ay evli kalanla, 25 yıl evli kalan eşitlenemez. Bu adil de olmaz. Evli kalınan süreye göre sınır belirlenmelidir."

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri