GÜNDEM

'İsveç'te ölsen daha iyi' demişti! Erkan Zengin'e çirkin tepki

'İsveç'te ölsen daha iyi' diyerek sağlık sistemini eleştiren Erkan Zengin, bu sözlerinin İsveç'te sert tepki gördüğünü belirtti.

İsveç'te korona testi pozitif çıkmasına karşın hastaneye kabul edilmeyen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in kızının çektiği video sonrasında Sağlık Bakanlığı özel bir jet göndererek vatandaşımızı alıp Türkiye'ye getirmişti.

Erkan Zengin ise konuyla ilgili ''İsveç'te sağlıkla ilgili hiçbir şey yok. Orada ölsen daha iyi. Öyle bir durum var. Hastaneye almazlar şu an. Benim kuzenlerimde de virüs oldu, hepsi evde kalıyor. Hastaneye gitseler bile almıyorlar. Evde geçirdiler bu hastalığı. Devletimizin uçak gönderdiğini gördüm ve tüylerim diken diken oldu. Biz bugün İsveç'in bakmadığı hastamızı uçak gönderip aldık. Bu inanılmaz bir durum ve gurur verici bir şey. Bütün dünya nasıl bir millet olduğumuzu gördü. İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, ABD'yi görüyoruz. Buradaki bakanların bile Türkiye'yle ilgili söyledikleri çok güzel.'' sözlerini kullanmıştı.

Tecrübeli futbolcu Erkan Zengin Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda bu sözlerinin İsveç'te sert tepki gördüğünü açıkladı..

'İSVEÇ ÇOK RAHAT DAVRANIYOR'

Şu an ne olacağını kimse ön göremez. Bütün dünya aynı sıkıntıları yaşıyor. İsveç'i örnek verebilirim. Ligleri başlattılar, bir tarih verdiler. Yine ertelediler. İsveç çok rahat davranıyor. İnsanlar işe gidiyor falan. Hani başlarız lige ama ne olacağını hiç bilmiyorum.

"FUTBOLCULARIN ÇOĞUNDA KORONA VAR"

İsveç'tekilerle konuşuyorum genelde. İtalya'da zaten kimse dışarı çıkamıyor. İsveç'te çoğu futbolcu arkadaşımda bu korona var. Antrenmanlara devam ediyorlar. Biraz nefes alma sıkıntıları oluyor. Doktorlar da 1-2 aya geçer demiş. Futbolcuların çoğunda korona virüs var.

'İSVEÇ'TE TEPKİ ALDIM'

Benim söylediğim sözlerden sonra İsveç'te tepki aldım. Oradaki politikacılar beni eleştirdi. Benim söylediğim şey bu virüsü insanların kapmasını istiyorlar aslında. Onu demek istemiştim. İsveç'in sağlık sistemini eleştirdiğim söyleniyor. Türkiye'deki sağlık sistemi ile karşılaştırıyormuşum. Dünyanın en iyi sağlık sisteminden birisi Türkiye. Nasıl karşılaştırmayım? İsveç'te virüsü olanlar yan yana duruyor. Stockholm'ün yarısında var virüs.

Yorumlar
Günün Manşetleri