YAZARLAR

Damat gömleği mi ? Ateşten gömlek mi ?

Damat olmanın bir avantajı varsa, o da Hazine ve Maliye Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı harici bir görev olması gerekir değil mi ? Damat olmak, Ateşten gömlek giymeyi gerektirmez değil mi ? Ama gel gör ki : Bu ülkede Cumhurbaşkanı'nın damadı olmak, giyilen ya da giydirilen ateşten gömleği hiç çıkarmamak demektir..

Erdinç Şahin
Erdinç Şahinerdincsahin@nethaber.com

Damat diye beğenmediğiniz Berat Albayrak, bekarken kimdi, ne iş yapardı hiç sordunuz mu ?

Her yerde var ama ben size yine özet geçeyim :

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında profesyonel çalışma hayatına atıldı. Ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki birçok farklı girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

Hayatının 20 yılını, mali finansman ve yenilenebilir enerji finansmanı üzerine araştırmalarla geçirdi.

Buraya kadar olan, enerji ve finansman üzerine iyi bir işi olan, derdi sadece kendisini bağlayan Berat Albayrak’tı..

O arada Türkiye’de neler oluyordu ?

Bir taraftan Halk Bankası davası üzerinden Türkiye’yi batırmaya çalışanlar, Bir taraftan Rahip Brunson üzerinden Türkiye’ye çeşitli yaptırımlarda bulunanlar !

Yetmezmiş gibi ;

Türkiye’nin fiilen olmasa da Kuzey Suriye ve Libya’da yaptığı askeri harekatların maddi külfeti, her geçen gün daha da hissedilen ekonomik külfetin üzerine eklenmişken !

Yetmezmiş gibi ;

Fetö’cüler ve Erdoğan Pandemilileri, şimdi de olduğu gibi, dünya genelinde ve ülke içerisinde ekonomik yıkım için gece gündüz çalışırken !

Yetmezmiş gibi ;

Bankalar üzerinden yüklü miktarda para hareketliliği ile dövizi tırmandırmakla meşgul, Borsa İstanbul üzerinden manipülasyonla borsayı çökertmeye çalışırken !

Yetmezmiş gibi ;

Türkiye’ye de yatırım yapan Katar vb. gibi ülkeler ablukaya alınmış, bu paraların Türkiye’ye girmemesi için büyük operasyonlar yapılırken !

Yetmezmiş gibi ;

Türkiye’nin, şimdi de olduğu gibi, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları tasarrufu yüzünden,  Avrupa ve Amerika tarafından gece gündüz tehdit edilirken !

Yetmezmiş gibi ;

Enerji Bakanlığı zamanında atmış olduğu stratejik adımlar nedeniyle dünya ağababalarının gözüne batmışken !

Bu gerçekler dururken ;

Daha kolay bir görev yokmuş gibi, sen kalk ekonominin en daraldığı zamanda Maliye'nin başına geç..

Hatta yetmiyormuş gibi Hazine Bakanlığı’nın da külfetini üzerine al.

Sonra da arı kovanına çomak sok !

100 yıldır Halk'tan olup, Halk'ın olmayan devlet bankalarını, halkın menfaatine aç.

Üstüne üstlük, para babalarının bankalar üzerinden yaptığı vurguna dur de !

Bankalara en ufak usulsüzlüğe anında gözünün yaşına bakmadan yüklü cezalar kes.

Yıllarca, yurt dışı kaynaklı mevduatı devlet bankalarına yatırmaya korkan yerli ve yabancı yatırımcılara tüm yasal güvenceyi ver !

Kurumların ödenekleri üzerinden müsrifliğe alışan, hizmet alımı adı altında, devletin kasasından her yıl milyarlarca lira ödenen ve çöpe atılan paraya, devlet adına sahip çık, kurumlarda gereksiz gördüğün çoğu harcamayı kes !

Ben kendimi bildim bileli her muhabbette ağzımıza sakız olan, hayal ve komplodan öteye gitmeyen Bor efsanesini hayata geçir, bununla katma değer yarat !

Stratejik önemi çok büyük olan, Türkiye tarihinde en büyük doğalgaz depolama tesisini Tuz Gölü altına kur !

Bankalar üzerinden, geceleyin ya da hafta sonu döviz operasyonu yapıp, doları fırlatıp, ekonomiyi döven, döviz ve altın üzerinden yapılan yıkım işlemlerini tam kontrol altına al !

Sen kalk, para üzerinden para kazananlara, yaptıkları döviz operasyonlarında vergiyi 5 kat artır. Bu operasyonları gece yapılamaz hale getir !

Ekonomik yıkım için, yurt dışına kaçırılan paraya el koy !

Devletin ekmeğiyle zengin olup, Türkiye'den para kaçıranları tespit et. Bu nankörlüğün maddi ve adli olarak üzerine git !

Yan gelip yatarak, devletin imkanlarıyla zengin olan ve o para üzerinden borsa ve döviz manipülasyonu yaparak para kazananları tespit et ve incelemeye al !

Yetmezmiş gibi, Koronavirüs denen illetin ekonomik yıkımını kucağında bul. Vatandaşı mağdur etmemek için gece gündüz çalış !

Dertsiz başına dert al.

Niye ? Ne gerek var ?

Damat olmanın bir avantajı  varsa, o da Hazine ve Maliye Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı harici bir görev olması gerekir değil mi ?

Damat olmak, Ateşten gömlek giymeyi gerektirmez değil mi ?

Ama gel gör ki :

Bu ülkede Cumhurbaşkanı'nın damadı olmak, giyilen ya da giydirilen ateşten gömleği hiç çıkarmamak demektir..

Tıpkı Bayraktar gibi.

Tıpkı Albayrak gibi.

Ne zamana kadar ?

Bu Bayrak dalgalandığı sürece..

Yorumlar 19 Yorum