YAZARLAR

Bana ne Amerika'dan !

At ağızlı Trump ve Lanetyahu gece gece canımızı sıktılar. Bu konuyu es geçmek olmazdı. Skandal bir antlaşma imza attılar. Yüzyılın barış antlaşması demişler bir de adına...Amerika ve barış şaka gibi

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

Bir günde rahat uyuyalım. Bir günde kafamızı rahat rahat yastığa koyalım. Yok pek mümkün gibi gözükmüyor. Biz galiba sadece mezarda dinleneceğiz a dostlar 

Bugün sizlerle paylaşacağım yazıyı sabahtan halledip dinlenmeye bırakmıştım. O yazı çöp oldu.

Malum, at ağızlı Trump ve Lanetyahu gece gece canımızı sıktılar. Bu konuyu es geçmek olmazdı.

Skandal bir antlaşma imza attılar. Yüzyılın barış antlaşması demişler bir de adına

Amerika ve barış şaka gibi

İsterseniz antlaşmayı kısaca özetleyeyim. Diyorlar ki Filistin terörü reddederse onları devlet olarak tanıyacağız ve başkenti doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti ortaya çıkacak… Trump ekliyor. İsrail ile ortak bir komite kuracağız. Haritayı düzenleyeceğiz. Böylece Kudüs, İsrail’in bölünmemiş başkenti olmaya devam edebilecek diyor.

Antlaşma dünyanın gündemine oturunca Trump haritayı paylaşmak zorunda kaldı.

Hazırladıkları harita bu, detaylıca incelendiği zaman Filistin’e ait toprakların içerisinde 15 adet İsrail askeri üssünün bulunduğunu görüyoruz.

Gazze öyle bir hale geliyor ki Filistin’den bağımsız gibi duruyor.

Hülasa Filistin ortada kalsın, denizle hiçbir bağı olmasın, eyalet gibi ayıralım. Bir ülkenin içinde parça parça kalsınlar demeye getiriyorlar.

Filistin’i ortada sıkıştırıp işlevsiz hale getirip İran’a atlamayı düşünüyorlar. Bunu söylemek için Ortadoğu uzmanı olmaya gerek yok…

Korkak ordusunun ne yapmaya çalıştığı kabak gibi ortada duruyor.

Bunu yüzyıldır düşünüyorlar. Taa anası babası belli olmayan Theodor Herzl’den beri en büyük dertleri bu…

Trump azil sürecinde battı. Siyonistlere çok büyük ihtiyacı var. Onlara çok af edersiniz yalanmak için bu şekilde içi boş bir plan hazırladı. Beş para etmez bu planın hiçbir hükmü olmayacaktır.

Unutmayın Kudüs Müslümanların başkentidir.

Bunlara korkak demişken gelin size bunların ne kadar korkak bir millet olduğunu anlatayım.

İki sene önce ziyaret etme fırsatım oldu. Gözlerindeki korkuyu ben gördüm. Mescid-i Aksa’ya giden yolların başında bu İsrail’in itleri var. İçeriye girerken üstlerimizi arıyorlar. Bir kişide değil iki üç kişi aynı anda çullanıyorlar üstümüze

Herkese karşı bu kadar abartılı davranmıyorlar tabi ki…

Bizim boynumuzda kartlıklar var. Onların arkasında Türk Bayrağı var. Al Bayrağı gördükleri anda. Gözlerini görmeniz lazım. Hem düşmanca bakıyor hem titriyor.

Sokaklarda bisiklet süren Müslüman çocuklardan korkuyorlar. Onların yanından geçerken tek geçmeye cesaret dahi edemiyorlar.

Abartıyorsam daha yazmak nasip olmasın...

İstedikleri kadar plan kursunlar.

Elbet bir Yavuz gelirde bozguna uğratır tüm planları

Ne dersiniz gözü yaşlı Filistinlilerinde dediği gibi Erdoğan bir gün gidip bitirir mi bu hasreti?

Yorumlar 1 Yorum