YAZARLAR

Başımıza gelen en büyük felaket

2020, Yaradan’ın hikmetinden sual olunmaz elbet... Ama birçoğumuzun aklında aynı şekilde yer edinecek,ne yıldı be arkadaş Bir ay gibi kısa bir sürede İskandinav ülkelerinin göç esnasında yaşadığı bütün olayları iliğimize kadar hissettik

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

2020

Yaradan’ın hikmetinden sual olunmaz elbet

Ama birçoğumuzun aklında aynı şekilde yer edinecek…

Ne yıldı be arkadaş

Bir ay gibi kısa bir sürede İskandinav ülkelerinin göç esnasında yaşadığı bütün olayları iliğimize kadar hissettik

ABD-İran savaşı yaşanmasına ramak kalmıştı. Ukrayna’nın uçağı düştü. Avustralya’da deve katliamı oldu. Çin’in Wuhan kentinde kiminin algı operasyonu dediği kiminin dünyanın sonunu getirecek dediği Koronavirüsü illeti ortaya çıktı.

Elazığ’da hepimizi son derece üzen bir deprem gerçekleşti. Van’da vatandaşlarımızın üzerine çığ düştü. Pegasus yolcu uçağının pistte başına gelenler...

Allah ömür verirse daha neler göreceğiz. Rabbim bize rahmetiyle muamele eylesin…

Yazacak o kadar çok şey var ki…

Ateşini itfaiyecilerin bile söndüremeyeceği Meltem Şişli’nin küstah sözlerinin ardından herhangi bir şey söylemedim. Olaya bodoslama atlamak istemedim. Çünkü o pis sözlere karşı ben daha çok pis konuşacaktım.

O vakit seviyemiz aynı olurdu öyle ya…

İBB’de 3 farklı yerden toplam 38 Bin TL ile devlete ve millete bir gram faydası dokunmayan bu sonradan görme hanımefendinin CHP’ye yakışır sözleri karşısında Allah canını almasın demekten kendimi alıkoyamadım.

Bu sayın ateş ölçer ne demişti. Bir kez daha hatırlatayım. Yapılan bir toplantı esnasında Bekar olanların ellerini kaldırmalarını isteyip, erkek müdüre dönerek, “Bunları akşam itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekâr” diyor.

Sana ne ulan sana ne!

Çok meraklıysan git sor itfaiyecilere bu behimi hikayenin ilmini, anlatıversinler sana…

Seviyesi maaşı kadar etmeyen Şişli utanmadan şu sözleri söylemiş bir de

Bu paraya bu iş yapılır mı? Hem araba da vermemişler size, başörtünüzle işe gelmek çok zor oluyordur. Kokuyorsunuzdur siz?

Bu cümleleri yazarken ben utandım yemin ediyorum.

Kokuyorsunuz ne demek ya?

Allah korusun bir de bunların ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu diyeceğim ama düşünmesi bile insanı hafakanlara sokuyor.

Maazallah. Yıllar sonra bunlara rağmen zar zor ürettiğimiz tankın topun namlusu dert olacaktı  bunlara.

Yaradan’dan ötürüdür saygımız, ya değilse itfaiye hortumu kadar ederleri ve faydaları yok ülkeye

Varsa yoksa fitne, fücur…

Al birini vur ötekine. Aynı tasa kaşık sallayan biri daha. Tatilden dönüş yorgunluğunu atamayan Bay İmamoğlu’da, annesine kokuyorsun diyen kadın hakkında tek kelime laf edemiyor.

Görevden alıyorum, yazıklar olsun bu kadına diyemiyor.

Sükût ikrardan gelir.

Demek ki Bay İmamoğlu’da aynı şekilde düşünüyor.

Her defasında temiz bir yazı yazayım diyorum ama bunlar yüzünden kirleniyor işte.

Ruhumuza sürülen bu kirden arınma niyetine duam o ki; ardı ardına yaşadığımız badireli günlerin inşallah son bulmasıdır. Biz neyin derdindeyiz kuş beyinliler neyin derdinde…

Bir duam daha var.

Kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekirken itfaiye hortumlarının, her defasında başörtüne takıldığı için yangın söndürmede geç kaldığını düşünen hortum sevdalısı hanım efendi için.

Rabbim ya başınıza akıl vere ya da örtecek bir başınız dahi olmaya…

2020 nelere gebe bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket işte bu müptezel zevattır.

Yorumlar 2 Yorum