YAZARLAR

Bilim Kurulu ile Bilim Krallarının ekran savaşı

Bilim Kurulu üyelerine saygım sonsuz, lakin her gün farklı kanallarda ve farklı bir üyeyi televizyonda dinleyip hangisine inanacağıma şaşırır hale geldim.

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

Türkiye günlerdir malum virüs hadisesi ile yatıp kalkıyor, bütün dünyada olduğu gibi…

Neredeyse Bilim Kurulu’nun ağzına bakar olduk milletçe…

Bilim Kurulu üyelerine saygım sonsuz, lakin her gün farklı kanallarda ve farklı bir üyeyi televizyonda dinleyip hangisine inanacağıma şaşırır hale geldim.

Haber kanalları art arda gelir bilirsiniz. Yukarı basıyorum önümüzdeki beş gün çok önemli aşağı kanala basıyorum, aman bu on güne dikkat edelim çok kritik bir dönüm noktasına geldik…

Yahu güzel hocalarım, şu an sizin verdiğiniz önerilerle bugün ülke şekilleniyor. Bilim Kurulu toplantınızı yaparken yani bizler sizi duymuyorken hepiniz istişarenizi yapın, farklı fikirlerinizi beyan edin ama rica ediyorum televizyonlarda başka başka konuşup kafamızı karıştırmayın…

Hülasa bize gerçekleri söyleyin kendi tahminleriniz umurumuzda değil.

Sadece Bilim Kuruluna değil lafım, RTÜK’e de sesleniyorum.

Duruma el atma zamanı gelmedi mi artık? Profesör olan herkes koronavirüs hakkında konuşma yetkisine sahip midir? Sonuç itibariyle evde olan insanların psikolojisi ortada, bu iş futbol yorumculuğuna dönmeye başladı.

Gerekirse sadece bu özel durum için bir kurul oluşturulsun.

Düşünün Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları yalan haberleri takip etmeye başladı. Özellikle koronavirüs sonrası çıkan milyonlarca habere asılsız damgası koydu.

Bizimde bir an önce konuya hâkimiyet sağlamamız gerekiyor. Televizyona şov için çıkan bir hoca varsa ya da gazeteci varsa kesin cezasını kardeşim. Koronavirüsü siyasete döken varsa bakın icabına işte…

Kimseyi salak yerine koymaya hakları yok…

Daha düne kadar kelle paçacı hocalardan, Türkiye’ye bulaşmaz ırk meselesi bu diyen hocalardan dersimizi çoktan almış olmamız gerekiyordu.

Ama nafile…

SADECE ALKIŞ YETER Mİ?

Büyük bir savaşın içeresindeyiz. Ve bu savaşın en büyük kahramanları vefakâr ve fedakar sağlıkçılardır. Geçen gün köşemde üstüne basarak yazdığım bir husus vardı. Sağlıkçılara özel barınma yeri ayarlayalım diye.

Çok zor olmasa gerek…

Özellikle covid-19 hastaları ile direkt olarak temasta bulunan, onların sağlığı için koşturan sağlıkçılara özel barınma yeri ayarlansın.

Olaya kendi açınızdan bakmanızı istirham ederim. Bir sağlıkçı olduğunuzu düşünün. Tüm dünya bir virüsten korkuyor. Evinde kalıyor. Ve bu virüs temas yoluyla bulaşıyor. Sizde bir sağlıkçı olarak direkt yangının ortasında kalıveriyorsunuz.

Hadi kendilerini geçin. Onlar evlerine döndüğünde evlatlarına bakıyorlar. Belki önlemlerini alıyorlardır. Fakat sonuç itibariyle aynı evde yaşıyorlar.

Sağlıkçılarımız bizim için kahramandır. Ve korunmaları için gereken yapılmalıdır. İkrar ediyorum.

Sıkıntının yoğun olduğu bölgelerdeki hastanelerde ve covid-19 hastaları ile ilgilenen sağlıkçılar için özel meseleyi atlatana kadar devlet tarafından ayarlanacak bir barınma yeri ayarlanması gerekiyor.

Oteller, boş kalan yurtlar, boş kalan pansiyonlar vs. karantina günlerinde işe yarasa fena mı olur?

FIRSATÇILIK MI ÇAKALLIK MI?

İBB’nin dezenfektan için yaptığı milyonluk alışverişini görünce Berhan Şimşek’in canlı yayında sigara içerken ki halini canlı olarak izleyen vatandaşın şaşkınlığı kadar şaşırdım. Öncelikle tüm içtenliğimle alkışlıyorum. Kul hakkına riayet eden bir Belediye Başkanımız var.

Bu vahim tablo gün yüzüne çıkan son hadise değil elbette… Kim bilir daha bizim bilmediğimiz ne kadar milyoncuklar uçup gitti. Göreve geldiği ilk günkü şovundan belliydi aslında da biz anlayamamışız. Yok, vakıflardan keseceğim yok ben kimsenin parasını yedirtmem. Gördük neler yediğini… Afiyet olsun.

BELEŞ MASKE EVİNE GELİYOR TÜRKİYE

Beleş kelimesi bize biraz itici gelir. Hatta bazılarımız argo olarak buluyor. Ama benim hoşuma gidiyor. Beleş işte…

Cumhurbaşkanlığı kararı ile artık evdeki aile bireyi kadar beleş maske dağıtılacak…

Son zamanlarda gördüğüm onca güzel hareket arasında en tebrik edilesi hareketlerden birisi oldu vesselam…

TWİTTER’IN RACON KESENLERİ

Sosyal medyada özellikle Twitter’ı haberleri takip etmek için kullanıyorum. Bir de öyle isimler var ki hangi konuya ne diyorlar gerçekten merak ediyorum. Bunlardan ilki günde bin twit atsa şaşırmayacağım eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’tir.

Diğer isim ise Av. Mücahit Birinci, haber sitesi gibi her konuya anında yorum yapması, sıkışan konulara açıklık getirmesi ve gerektiğinde racon kesmesi hoşuma gitmedi değil…

Uzun lafın kısası,

Kendinize sağlıklı davranın ve EVDE KALIN!  

Unutmayın, kendi sağlığınızı düşünürseniz bütün ülke hatta tüm dünya kurtulacak!

Yorumlar