YAZARLAR

Bu yazıyı Gazi Mustafa Kemal görmesin!

Şaka gibi bir haftayı daha geride bıraktık. O kadar ki ülke olarak İskandinav ülkelerinin göç sırasında yaşadığı bütün telaşı, biz her hafta hatta bazen her gün yaşıyoruz…

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

Şaka gibi bir haftayı daha geride bıraktık.

O kadar ki ülke olarak İskandinav ülkelerinin göç sırasında yaşadığı bütün telaşı, biz her hafta hatta bazen her gün yaşıyoruz…

Tam CHP’nin Ümraniye Teşkilatı’ndaki taciz ve tecavüz olayları patlak vermeye başlamıştı ki, bir anda Oda Tv’nin sitesinde İmamoğlu’nun yalandan suikast haberine şahit olduk.

Laf arasında değinmeden geçemeyeceğim.

Hayatımda bu kadar çocukça ve kadük bir senaryo görmedim. Gerçi görmedim desem de malum cenahın daha vahim herzelerine kaç kez şahit olduk değil mi?

 Her şey uydurulduğu gibi güzel başlamışsa da film kimi suçlayacakları kısmına tam çalışamamış oldukları yerde koptu. Zira FETÖ desen iki ucu *** değnek ki kime bulaşacağı belli değil, PKK yahut YPG desen birlikte seçim çalışması yaptıkları dostlarına vefasızlık olurdu. Çıktılar ya tutarsa deyip DAEŞ yapacaktı dediler…

Güya ne olacaktı…  

Biz CHP’nin içerisinde patlak veren ahlaksızlığı unutacaktık tüm gözleri oraya çevirecektik.

Yahu ne akıllı medya zekânız var sizin ya…

Durum sanıldığından da vahim aslında... Bir kadın tacize uğruyor ve aymaz gazetecinin biri çıkmış bu alçaklığa çapkınlık diyor. Dahası affınıza sığınarak söylüyorum kadın için ‘yollu’ ifadesini kullanıyor. Olabilir iki kişi arasında bu tarz şeyler bizi ilgilendirmez demeye getiriyor. Partinin il başkanı sen sus kadınsın diyerek olayı güya örtbas etmeye çalışıyor.

Aylardır orda burada “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” diye bas bas bağıran ortalığı yakıp yıkan değil erkek müsveddelerinden sözüm ona kadın kılıklı zevattan da gık çıkmıyor. Mor halkasıyla sosyal medyada şov yapan bir tane ünlü ya da bir tane gazeteci ağzını açmıyor.

Partinin lideri konu hakkında tek kelime etmiyor.

Hatırlarlasınız, Ensar Vakfı’nın içerisine sızıp kendi emelleri için vakfı kullanan bir adi yüzünden benzer bir taciz olayı yaşanmıştı. Ne demişlerdi bu yaşanan ahlaksızlık karşısında. Sağ sol fark etmeksizin ağız birliği etmişçesine tepkilerini en üst perdeden dile getirmişlerdi ki CHP’nin tavrını unutmak mümkün mü?

Kaldı ki vaka ortaya çıktığı anda vakıf yöneticileri gereken neyse onu yapmıştı.

Ama şimdi CHP’ye bakıyoruz. Ne aklımız alıyor ne fikrimiz…

Yahu Sayın Kılıçdaroğlu, partinde aşağılık bir olay yaşanıyor. İki çift laf etmen için kendi ailenden birisi mi mağdur olmalıydı yoksa?

Peki ya kadın dernekleri, kurumlar, guruplar, teşkilatlar siz ne işe yarıyorsunuz sahi? Yazıklar olsun sizin kadınlığınıza. Geçin aynanın karşısına da bir seyredin yüzünüzdeki yalanın sizi ne kadar çukura çevirdiğini.

Twitter’da mor halkalarıyla yargı dağıtan entelijansiya, ekabir, akademisyen, çok bilmiş zümera… İstanbul Sözleşmesi şart diye klavyenizi aşındırıyordunuz, ne oldu neredesiniz nerde?

Korkamayın ya kimse CHP’ye tacizci/tecavüzcü demiyor ki, bu durum kişiyi bağlar ama siz olaya siyasi bakıyorsunuz ve meseleyi çok yanlış bir yere getiriyorsunuz. Siz içinizdeki ufuneti kesip atmadıkça insanların zihninde kişiler değil parti ahlaksızmış gibi kalacaktır benden söylemesi.

Hakikaten yazık. Ülkenin muhalefet partisinde yaşanan rezilliğe bakın.

Yarın öbür gün birisi çıkar da CHP’nin teşkilat binalarında tek gezmeyin namusunuza leke gelir derse açıklamasını yapamazsınız haberiniz olsun…

Hadi hepsi bir yana Gazi Mustafa Kemal şimdi çıkıp gelseydi ve partisinde böyle bir ahlaksızlığı görüp kimsenin gıkının çıkmadığını görseydi ona ne diyecektiniz.

Altı oktan hangisine uyar ki sizin bu aymazlığınız. Sahi ne derdiniz çok merak ediyorum.

Yok artık koskoca adamlar Ata’ya yalan söyleyecek değilsiniz ya…

Gazi Mustafa Kemal görmesin bu halinizi.

 

 

Yorumlar