YAZARLAR

Cuma namazı çarşamba günü kılınsın

CHP ve Cuma namazı muhteşem ikili diyebilir miyiz? CHP’nin seçim kazanmak için yapılan strateji araçlarından biri sonuçta…

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

CHP ve Cuma namazı muhteşem ikili diyebilir miyiz? CHP’nin seçim kazanmak için yapılan strateji araçlarından biri sonuçta…

Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her gün Cuma namazı kılıyordu.

Yine benim hatırladıklarımdan son seçimlerde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı’da Cumaları ihmal etmiyordu.

Bi olay vardı hatırlıyor musunuz?

31 Mart yerel seçimlerindeydi.

CHP'den Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan ÖDP'nin eski Genel Başkanı Alper Taş, katıldığı televizyon programında CHP içinden kendisine 'Cuma namazına git' tavsiyesinin geldiğini söylemişti. Ardından da "Cuma'ya gitseydim belki seçimi kazanırdım" dedi.

Şaka değil gerçek…

En yakın örneği Ekrem İmamoğlu’nda izledik. Seçim çalışmaları boyunca Cuma fotoğrafları seçim bitince şinanay yavrum şinaşinanay... Gerçi hakkını yemeyelim İmamoğlu Fatih Camii’nde bütün basın mensupları önünde gizlice ibadet etmişti.

İsmet İnönü’de gösteriş olmasın diye Cumayı evde kılıyordu.

Bu konuya girmemin asıl kahramanı CHP’li Berhan Şimşek’tir. Canlı yayında yaptığı gaftan sonra gülmekten yere yıkıldım. Tam Diyanet’e laf sokacaktı devreler yandı.

Umarım yanlış söylemiştir. Aksi takdirde, üzülerek söylüyorum ki kıldığı hiçbir Cuma namazı kabul olmamıştır. Boşuna kılmıştır.

Berhan Şimşek dedi ki ben Cumaya gittiğimde sünneti kılmıyorum hutbeyi dinlemiyorum. Farzı kılıp çıkıyorum diyor.

Benim bildiğim Cuma namazında önce hutbe dinlenir ardından farz kılınır.

Berhan Şimşek Cumaları Olimpos dağı camisinde kılıyor galiba…

Yakında biri çıkıp biz Cumayı çarşambadan hallediyoruz derse vallahi hiç şaşırmam.

***

Köşe yazısı deyince hepimizin aklına aynı şey geliyor. Sadece siyaset yazıları, ülke gündeminin değerlendirildiği yazılar…

Bende öyle düşünüyordum. Fakat bunun son derece yanlış olduğunu benden yaşça epey büyük birinin tavsiyesi sonrasında değiştirdim. Dedi ki okurlarınla sohbet et. Gündelik her türlü konudan bahset...

Onların önüne yığınla kelime koyma, sen yazına değer ver ki onlarda okumaya reva görsün dedi.

O gün bugündür yazılarımı bu şekilde kaleme alıyorum. Sanki karşımda birisi varmış da ona dert yanıyormuş gibi yazmaya başladım.

Yazıların ortasında bazen ulan gibi kelimeleri kullanmamın nedeni de budur. Bunu belirtmek istedim çünkü bunun üzerine sayıca fazla tepki aldım.

Hülasa kısa bir süredir siz değerli okurlarımla burada buluşuyorum. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Herkes yazı yazar ama herkes yazdığını beğendiremez. Şahsen ne buraya siz beni beğenin diye yazıyorum. Ne de beni kötüleyin yerin dibine sokun, linç edin belki daha çok tanınırım diyerek yazıyorum.

Tek bir derdim var. Bu genç yaşımda birilerinin ilmek ilmek beynimize kazıdığı yalanları çürütmek, bize ait olamayan hasletleri bizimmiş gibi anlatanları bitirmek, tek derdi ülkeyi bölmek olanlara haddini bildirmektir.

Bugün birazcık böyle kafa ütülemek istedim hakkınızı helal edin…

Tekrardan ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.   

Yorumlar 3 Yorum