YAZARLAR

Devlet şov yapıyor!

İsveç'te zorda kalan vatandaşı Emrullah Gülüşken için özel jet kaldıran devleti, küçümseyip şov diyenlere izninizle birkaç söz söylemek istiyorum.

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

O kadar işin gücün arasında birde şov yapıyorlar.

Sanki her şeyimiz tammış gibi birde bu mesele çıktı. Neymiş efendim İsveç’te bir Türk vatandaşı koronavirüs olmuş, İsveç hastaneleri yetersiz alt yapısı yüzünden gereken önemi göstermeyince Türkiye, İsveç’te yaşayan bir vatandaşı için özel jet kaldırmış…

Diyerek durumu küçümseyip şov diyenlere izninizle birkaç söz söylemek istiyorum.

Leyla Gülüşken binlerce km uzaklardan Cumhurbaşkanı’na sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca’ya talimat veriyor.

Bakan Koca, bekle kızım, biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyiz geliyoruz, diyor.

Siz hala bu işe şov diyorsunuz ya yazıklar olsun…

Haa madem inatçısınız, şovsa da şov kardeşim. Böyle şova kurban olun!

Unutmayın, beğenmediğiniz devlet binlerce vatandaşını yurtdışından getirip, karantina altında tuttu. Kimseyi mağdur etmedi.

Eve ambulans çağırdığında 1000 dolar isteyen ABD ağzı açık bizi seyrederken, Avrupalılar maskesizlikten ağızlarını muz kabuğuyla kapatmak zorunda kalırken biz bir vatandaşımız için uçak kaldırıp şov yapıyorsak helal olsun bize der geçerim.

Gerçi biz şovumuzu aciz kalan 54 ülkeye uçaklar dolusu sağlık mühimmatı göndererek zaten yaptıkda neyse…

NE ZAMAN NORMALLEŞİRİZ?

Bu soruyu görmekten gına geldi. Ne zaman normalleşiriz?

Sağlık Bakanı Koca’nın önderliğinde bütün dünyayı halen tehdit eden bu koronavirüs illetini er ya da geç yeneceğiz.

Mayısın sonu diyenler de var Haziran ortası diyenler de var.

Esas mesela zaten burada başlıyor.

Bir şeyi kısıtlamak çok kolaydır. Fakat onu gevşetmek bir o kadar zordur.

Normalleşme konusu galiba devleti koronavirüsten dahada zorlayacak.

Çünkü herkes kendi açısından bakıyor. Otelciler bir yandan sıkıştırıyor, AVM’ler bir yandan bastırıyor, tur şirketleri ve havayolu şirketleri hadi artık diye bağırıyor, 65 yaş üstü haklı olarak yeter artık diye sızlanıyor.

Demem o ki herkes ayrı bir telden baskı yapıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan iki bayramı birlikte yaşarız diyerek mesaj vermişti.

Herkes bu ifadeleri doğal olarak bayramda yasakların kalkacağına ve normalleşmenin başlayacağına yordu.

Bakan Koca’nın ise gazeteci Tolga Işık’a yaptığı açıklamalarda “Bayramda normale dönüşün başlatılması bizim tercihimiz değil. Gönlüm bunu yapmaktan yana değil.” Demesi kafaları bir hayli karıştırdı.

Hükümet işin bu kısmında başarıyla tamamlarsa tutabilene aşk olsun…

Buraya kadar Bilim Kurulu’na güvendik ve sonuçlarını her geçen gün daha da iyiye giderek alıyoruz. Bırakalım, onlar yine en iyisini düşünürler deyip evde kalmaya devam edelim.

Bayramı biraz ertelesek bir şey olmaz herhalde.

FOS ÇIKANLAR LİSTESİ

Anlaşılan o ki Kemal Kılıçdaroğlu il başkanına dahi söz geçiremiyor. Canan Kaftancıoğlu’nun talimat vererek Fahrettin Altun’un evini röntgenleme görevini, Kemal Kılıçdaroğlu, bizim bundan haberimiz yok diyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin muhalefet partisinin Mileletvekilleri Özgür Özel ve Yıldırım Kaya Türkiye’de erişime yasaklı olan bir PKK’nın paçavra basın organında boy gösterirken gördük… Şaşırdık mı? Hayır.

Hiçbir icraati olmayan İBB Başkanı İmamoğlu, söylediği yalanlarda bile başarılı olamıyor. Belli ki tek bir amaç var. O da amaçsızca ve şuursuzca benden bahsedilsin, Türkiye ne şekilde olursa olsun beni konuşsun.

Ermeni asıllı ABD’li yıldız Kim Kardashian, 167 milyon takipçili Instagram hesabından toplam 7 paylaşım yaparak Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını söyledi: “Toplamda 1,5 milyon Ermeni öldürüldü. Osmanlı Türkleri, kadın ve çocukları da öldürdü.” Dedi.

Buna benzer bir açıklamayı CHP İl Başkanı da demişti. Demek ki ikisininde aslı aynı yere dayanıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 4 Yorum