YAZARLAR

Sibel Ünli'nin Ekrem Başkandan aldığı burs

Sibel Ünli… Taşı toprağı altın denilen güzelim İstanbul’da üniversite eğitimi görmekte iken yaşamına son verdi. Geçtiğimiz günlerde intihar ederek canına kıyan ve rahmete varan birisi hakkında benim hem dini hem de kültürel terbiyem dua etmeyi emreder ya da gerektirir.

İ.Emre Gümüş
İ.Emre Gümüşemre@nethaber.com

Sibel Ünli…

Taşı toprağı altın denilen güzelim İstanbul’da üniversite eğitimi görmekte iken yaşamına son verdi.

Geçtiğimiz günlerde intihar ederek canına kıyan ve rahmete varan birisi hakkında benim hem dini hem de kültürel terbiyem dua etmeyi emreder ya da gerektirir.

Ben de öyle yapacağım. Rabbim taksiratını affetsin, hem yevmi kıyamette korktuğundan emin eylesin ki bu tarz toprağa verilmelerin dinen sıkıntılı yanlarından bahsedecek değilim ama gerçek olan bu maalesef.

Fakat en az bu hadise kadar can sıkan mesele ise ülkemizde hatırı sayılır derecede yer işgal eden hödük zevatın tavrıdır.

Hödük diyorum çünkü her fırsatta karşılaşılan olumsuz bir vakayı hükümetle ilişkilendirme çabasından bir türlü vaz geçmiyorlar.

Aslı astarı olmayan kulaktan dolma haberlerle güya yeni nesil çamur atma makineleri sosyal medya vasıtası ile vurun abalıya…

Neymiş?

İntihar etmiş ve intihar gerekçesi beş parasız kalmasıymış. Nereden çıkardınız bunu. Son attığı Twitlerinden.

Yemekhane kartında yemek yiyecek para kalmadığından dem vuran paylaşımlar.

Şimdi gelin en başa dönelim.

Ben de bir üniversite öğrencisiyim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yükseköğretim öğrencisine özel üniversite de bile olsa devlet ya burs ya kredi vermekte.

Hadi bunu geçelim.

Yılbaşı gecesi filan meyhanede dua niyetine huşu ilen geceleyen sevgili şehreminimiz Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki yardıma muhtaç bütün öğrencilere burs vereceği sözünü vermişti ki kızımızın başkan beyden diğer bir ifade ile Büyükşehir Belediyesi’nden burs almıyor olması imkansız…

Hadi bunu da geçelim

Ülkemizin çağdaş ve ilerici eğitim anlayışını benimsemiş KOÇ Gurubu her yıl yüz binlerce öğrenciye ki özellikle kızımız gibi çağdaş, laik ve ilerici kızlarımıza burs vermekteler.

Hadi bunu da geçtik diyelim.

Yahu aptal olmayın.

Siz ne 1 TL’sinden bahsediyorsunuz.

Yüreği yeten bir babayiğit çıksın ve desin ki “Biz evladımızın banka hesaplarını tek tek inceledik ve ne yazık ki durumu kötüymüş. Hiç parası olmadığı için intihar etmiş”…

Diyemezler. Çünkü yok öyle bir şey. Olsa zaten çoktan bizim tamtamcı güruh o dakika ifşa ederdi.

Nerden mi biliyorum?

Çünkü dün acısını dahi yaşama fırsatı vermedikleri ailesinin bir basın açıklaması yapmak zorunda kalması ile asıl gerçek ortaya çıktı.

Babası Ali Zeki Ünli, “Parasızlıktan dolayı intihar ettiği yalan, aylığımız 10 bin TL çok şükür. Bu yalanı kim söyledi. Bu acı günümüze bu kelimeler yakışmadı. Devlet de yardım ediyor. Bunu devleti kötülemek için yapıyorlar” dedi.

Başka söze gerek yok, bu size yeter de artar bile ama devam edeceğim.

Ağabeyi Aydın Ünli, “Bizimle iletişime geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok acı bir kaybımız var. Kardeşim Sibel Ünli maalesef çok acı bir şekilde hayatına son verdi. Ama sosyal medyada ve başka yerlerde ailemizin onurunu rencide eden kendisinin hatırasına hakaret eden bir sürü şeyler paylaşıldı. Bu bizi gerçekten çok üzdü. Bundan dolayı bugün basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettik” dedi.

Gelinen son nokta…

Ünli'nin son üç yıldır birden fazla olan intihar teşebbüsünde bulunduğu ifade edildi.

İntihar girişimlerinden sonra ağır depresyon tanısıyla iki defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları servisine yatırılmış üstelik.

 Sonuç ne peki?

Sonuç şu: Yılda neredeyse 40 Milyon kutu psikiyatri ilacının tüketilir olduğu ülkemizde bir insanın daha, bozulan ruhsal dengesiyle birlikte canına kıymasıdır. Peki neden?

Maneviyatın yaşantımızdan çekilmesi, ruhumuzu sağaltacak güzel hasletlerimizin yitirilmesi, mahremiyetin kaybolması, saygı ve sevginin gün geçtikçe tükeniyor oluşu, beğenilme duygusu ve çoğu kızımızı ve gencimizi bitiren sosyal ağlar ve maruz kaldıkları siber zorbalık ve daha neler neler...

Allah encamımızı hayreylesin…

Benim asıl merak ettiğim şey. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Bey’in söz verdiği gibi bu şehirde okuyan üniversite öğrencileri için belediye olarak adam başı kaç para ödendiği mevzusudur.

Öyle ya devletin verdiği burs belli. Yanında bir de belediye bursu var. Dolayısı ile imkânları iyi olan bir de ailesi varsa insanın nasıl olurda yemek parası kalmaz.

Sahi ne kadar başkan beyin bursu. Bilen varsa beri gelsin…

 

Yorumlar