YAZARLAR

Rahmi Turan'ın kaynağı belli oldu!

Hiç orada burada Rahmi Turan'ın kaynağının kim olduğunu araştırmayın. O kaynağın kim olduğu belli.

Süleyman Özışık
Süleyman Özışıksuleymanozi@nethaber.com

Adam durup dururken, "Türkiye'yi idare etmek CHP'yi idare etmekten daha kolaydır" diye boşuna dememiş.

Vallahi doğru söylemiş.

Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan bir yerde idare elbette ki kolay değil. 

Koltuğa oturmak için kaset kumpası kurmakla bitmiyor iş. Eski genel başkana bağlı adamları tek tek göndereceksin. Delegeleri satın alacaksın. Teşkilatları örgüt içinden bulduğun adamlarla kuracaksan. E, tabi bir de kurultaylar öncesi rakibin olacak kişilerin önünü kesmek için bin bir türlü entrika çevireceksin. 

Son söylediğimi iki üç gündür yaşıyoruz.

Muharrem İnce'ye inceden inceden kurulan kumpastan bahsediyorum. 

Hepimizin bildiği tarihe geçmiş sözü hatırlatarak başlayalım konuya...

Bir olay olduğunda faili bulmak istiyorsanız, olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Eğer olayın kimin işine yaradığını bulursanız, faili de bulmuş olursunız.

Şimdi soralım.

Bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yarar mı? Vallahi bana göre hiçbir olay Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın işine yaradığı kadar yaramaz. Yani Erdoğan Kılıçdaroğlu gibi bir siyasi facia dururken Muharrem İnce'yi istemez. 

Peki gerçekte kimin işine yarar?

İnce'yi rakip olarak görenlerin, koltuğu kaybetmek istemeyenlerin ve hatta gelecekte o koltuğa oturmak isteyenlerin işine yarar mı?

Yüzde yüz yarar!

O zaman hiç orada burada Rahmi Turan'ın kaynağının kim olduğunu araştırmayın. O kaynak Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizzat kendisidir. Ama bu kumpası kuran tek kişi de Kılıçdaroğlu değildir. 

Ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için Twitter'da yazdığım mesajı bir kez de burada paylaşayım.

Kılıçdaroğlu'na tuzağı kuran diğer kişiyi görmek istiyorsanız yüzünüzü İstanbul'a çevirin ve Belediye Başkanı gibi değil de Cumhurbaşkanı gibi davranan beyefendiye bakın!

Aylar önce Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı'na yeniden aday olacağını açıkladığında, "Dün dünde kaldı cancağızım. Artık mekânın yeni sahibi var" diyen kimdi?

Beyefendinin siyasi kampanya direktörü Necati Özkan...

Mesela Belediye Başkanı olan zatın Londra'da bulunduğu bir günde, Rahmi Turan'ın da Londra'da tedavi görmesi ve bu yazıyı oradan yazması gibi...

Daha açık yazayım.

CHP'yi dizayn eden Fetö’cüler Muharrem İnce'den rahatsız. İmamoğlu'nun önünü kesecek diye şimdiden kumpası hazırladılar. Dikkat ederseniz kumpası hazırlayan kişi, birilerinin dizinin dibinde oturmuş "kumpas nasıl kurulur?" diye bayağı ders almış gibi çalışmış.

Biz buna kısaca üst akıl diyoruz!

Şu ana kadar yaşananlar gösteriyor ki kurulan bu kumpas, harcanmak istenen Muharrem İnce için muazzam bir fırsata dönüştü, dönüşecek. 

Savaş bundan sonra açıktan yürütülecek.

İnce Kılıçdaroğlu'na, İmamoğlu'na açıktan savaş ilan edecek. Ve bu kavga belki de Muharrem İnce ile yakınındaki isimlerin ihracıyla tamamlanacak. 

Her şey bir yana da...

Günlerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı CHP'ye kumpas kurmakla suçlayan CHP'li isimleri ne yapacağız?

Mesela her fırsatta; ahlaktan, haysiyetten, edepten, namustan bahseden Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp Cumhurbaşkanı'ndan özür dileyecek mi? "Ben size bir iftira atarak terbiyesizlik yaptım" diyebilecek mi?

Sanmıyorum

Yarın çıkıp, "CHP içinde Muharrem İnce'ye kumpas kuran kimdir. Cumhurbaşkanı bunu hemen açıklamalıdır" derse hiç şaşırmayın.

Netice itibariyle kendisine söylenen her söze inanan ve asla kandırıldığına inanmayan bir adamla karşı karşıyayız. Dikkat ederseniz bugün bile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altın klozet olduğuna hala inanan biridir zatı şahaneleri...

Yazıyı noktalamadan önce her ihtimale karşı Sayın Muharrem İnce'ye de seslenmek istiyorum:

Muharrem abi!..

Kurban olayım "Bana iftira attılar" diye durup dururken kendini yakma abi. Yakacaksan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yak.

En azından ülkeyi kurtarır, sevaba girersin!

 

Yorumlar 24 Yorum