YAZARLAR

CHP tıkır tıkır değil langır lungur

Muhalefet karasularına demir atmış ve kuzey kutbundaki buzullar gibi durup durup parçalanan bir CHP. Ne olacak bu CHP'nin hali?


 Allah’ın yürü ya kulum, kendisinin de, yürürsem namerdim, dediği partidir CHP.

Öyle ya 19 yıl aralıksız iktidar olmuş bir partinin, eski deyimiyle ana muhalefetinde kalmış başka bir partinin, güçlenmek yerine parçalanmasını, örneğin Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül, biraz iktidarın hatalarından biraz da Erdoğan düşmanlığının getirdiği benzemezlerin zorunlu benzemesinden kaynaklı, yerel kazanımlarının başarı adına tepe tepe kullanılmasının yerine, başarısızlığın daniskası tepe tepe çöp yığınlarına sebebiyet vermesini nasıl açıklayacağız?

Efendim neymiş... CHP belediyeleri tıkırtıkır çalışıyor muş. CHP’li peksayın parti yetkilileri ve CHP’li muhterem belediye başkanları sözüm size.

Kusura bakmayın, ya da istiyorsanız bakabilirsiniz, sizin çalışmalarınız tıkırtıkır belirteci ile değil, ancak ve ancak langur lungur belirteci ile belirtilebilir.

O kadar ki, üstat Yahya Kemal Beyatlı kalkıp şöyle bir İstanbul’a baksa, "Sana bir tepeden baktım aziz İstanbul," sözleriyle başlayan mısralarına nazire edercesine, "sana yine çöp tepelerinden baktım aziz İstanbul," derdi.

Diğer bir üstat Münir Nurettin Selçuk bu mısraları nasıl beste yapardı, onu hayal dahi edemiyorum.

Evet tekrarlıyorum, Allah CHP’ye, yürü ya kulum, demiş.

19 yıllık iktidarın doğal eskimişliği, ağırlıklı olarak küresel kaynaklı ekonomik sorunlar, yine küresel anlamda yaygınlaşan salgın ve şartların zorladığı, rüyanızda görseniz inanmayacağınız birliktelikler CHP’nin lehine olmuştur.

Sonuç, muhalefet karasularına demir atmış ve kuzey kutbundaki buzullar gibi durup durup parçalanan bir CHP.

Hatırlayın, Sayın  Kılıçdaroğlu Sayın Erdoğan’a seslenerek, sık sık "19 yıl iktidardasınız bugüne kadar ne yaptınız?" diyor ya.

Bunun tercümesi şudur, biz de 19 yıldır muhalefetteyiz.

Sayın Erdoğan’ın yerinde olsam Kemal Kılıçdaroğlu’na mütemadiyen, geçmiş bir yana, son 19 yıldır muhalefettesiniz, "Siz iktidara gelebilme adına, ne yaptınız?" sorusunu sorardım.

Bu haklı bir soru mu? Elbetteki, hem de sonuna dek.

Neden, sualini yönelten okurlarım için cevaplayayım, dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin iktidarla muhalefet arasında benim tahterevalli, dediğim bir denge vardır.

Siyaset tahterevallisi geçen yıllar sonucunda iktidarı yıpratıp aşağı doğru çekerken, yaptığı doğru eleştiri ve çalışmalarla da muhalefeti  yukarıya kaldırır.

Ülkemizdeki Ak Parti CHP dengesine baktığımızda ise, tahterevallide Ak Parti hep yukardayken CHPnin yönü sürekli aşağıya doğru.

Eee, o zaman da bu soruya nasıl yanlış denilebilir?

Tamamda ne olacak bu CHP'nin hali?

Her zaman yazdığım gibi gönül elbetteki bu ülkede en az iktidar adayı iki parti olsun ister. Yani CHP hatalardan dönüp iktidar adayı olabileceğini göstersin. Hadi biraz latife yapalım, Kemal Kemal’e ersin.

Peki ufukta böyle bir şey var mı? Bence yok...

Duruma bakılırsa, Türkiye’nin en büyük muhalefet partisi şangır şungur  parçalanmaya, takır tukur kırılmaya, langur lungur çalışmaya devam edip, bunuda seçmene tıkırtıkır icraatlar yapıyoruz diyerek yutturmaya çalışacağı, pırıl pırıl gözüküyor.

Yorumlar 1 Yorum