YAZARLAR

Ak Bursa Kaptanını seçiyor

Sayın Gürkan'ın yükü ağır. Çünkü kendileri yalnızca Bursa için, Bursa içerisinde yaptıkları çalışmalarla değerlendirilmeyecek. Aynı zamanda Ak Partili en büyük belediye Bursa, CHP'li en büyük belediye İstanbul'la da   kıyaslanacak. Başarılar Davut Gürkan.


Bursa tam bir başkentler şehridir. İznik'le birlikte  düşünüldüğünde, herhalde başka bir şehir yoktur ki, bu kadar çok medeniyete, bu kadar çok kere başkentlik yapmış olsun.

Sadece bunlar mı?

Tabii ki değil...  Bursa aynı zamanda tarımdan sanayiye, turizmden coğrafi konuma dek her şeye sahip. Adeta Allah Bursa’ya yok dememek için, yoku yok etmiş.

İşte başkentler şehri, yokun yokluğunun çekildiği kent Bursa, Ak Parti için 1 Şubat‘ta kongreye gidiyor.

Başka söylemle, Ak Bursa kaptanını seçiyor.

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti eski il başkanı Ayhan Salman yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Bunun ardından istifa eden Salman’ın yerine, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından altı aday arasından seçilip il başkanlığına Davut Gürkan atanmıştı.

Sayın Gürkan 1 Şubat‘ta bu seferde seçilmiş İl Başkanı olarak "Vira Bismillah" diyecek.

Peki Davut Gürkan kimdir?

Öncelikle her yerde bulunabilecek biyografisine bir göz atalım.Davut Gürkan 20 Ocak 1968 Bursa doğumlu olup, ilk orta lise ve lisans eğitimlerini Bursada tamamladı. SOUTHERN UNIVERSTY (IBML)'de İktisat Yüksek Lisans Eğitiminin ardından aynı üniversitede Doktora eğitimine devam etmektedir. 1994 yılında Sanayiciliğe Brode imalatı üzerine başlayan Gürkan, daha sonra Bursa'da GÜRKAN BRODE ve BRODE DIŞ TİCARET Firmalarını kurdu.

17 ülkeye ihracat yapan şirketlerinde halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 2009-2011 Yıllarında Gürsu Organize sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet Başkanlığı yapmış, 15.01.2014-20.08.2017 Tarihleri arasında Ak Parti Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

03.04.2018 tarihinden itibaren BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) 5. Grup (Ev tekstili imalatçıları) Komite Başkanlığını görevini devam ettirmekle birlikte 30.07. 2018 Tarihinden itibaren  Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığınıda yapmaktadır.

İnternette kısa bir tur atmanın ardından Sayın Gürkan hakkında ulaşılabilinen bilgiler böyle.

Yalnızca internet bilgilerinden yetinmeyip, Davut Gürkan'ı Bursa’da yaşamanın da avantajını kullanarak bir de bilenlere sorduk.

Davut Gürkanı tanıyanların hakkında söyledikleri özetle şöyle: 

Gürkan öncelikle teşkilattan gelen bir isim. Yani teşkilatçılığı ağır basıyor. Ilımlı ve  uyumlu kişiliğe sahipmiş. Kapsayıcı bir tarzı olduğunu söyleyen tanıdıkları, Sayın Gürkan’ın Bursa teşkilatına heyecan getireceğine inanıyor.

Liste konusunda aldığım kulis bilgilerinin de, anlatılanları doğruladığını söyleyebilirim.

Atalarımız, " Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" demişler.

Laflar böyle ve göründüğü kadarıyla da olumlu. Elbetteki ilerleyen günlerde  Sayın Gürkan'ın işine  ve icraatlarına da bakacağız.

Zira Sayın Gürkan’ın yükü ağır. Çünkü kendileri yalnızca Bursa için, Bursa içerisinde yaptıkları çalışmalarla değerlendirilmeyecek. Aynı zamanda Ak Partili en büyük belediye Bursa, CHP’li en büyük belediye İstanbul'la da   kıyaslanacak.

Belki, Bursa'nın Belediye  Başkanı Alinur Aktaş, Davut Gürkan ise il Başkanı olacak, diyebilirsiniz.

Bu doğru ama doğru olan başka bir şey daha var.

Eğer Bursa Ak Parti 2023’te ve 2024’te ipi göğüslemek istiyorsa, bu ancak ve ancak karşılıklı çalışan pistonlar misali, Alinur Aktaş ve Davut Gürkan eşgüdümlü çalışmasıyla gerçekleşebilecek.  

Zamanın dar olması  ve yoğunluk nedeniyle mümkün olamayacağını bile bile, köşeme aktarmak üzere Sayın Başkan'dan kısa bir röportaj talebim oldu.

Evet tahmin ettiğim gibi yoğunluk ve röportaj alamadım ama çalışanlarıyla yaptığımız diyaloglar sırasında şuna şahit oldum.

Davut Gürkan iyi bir ekiple çalışıyor.

Peki bundan ne sonuç çıkarılabilir? Sizi bilmem fakat benim tecrübem şöyle... Nerede başarılı bir çalışana rastladıysam, aynı şekilde müdürünün, amirinin, başkanının yani emrinde çalıştı insanında başarılı olduğunu gördüm.

Hadi biraz belagatın belini kıralım... Tanıklıklarım bana  " iyi kaptan, açık denize  yelken açarken, yoldaşlarını iyi tayfalardan seçmeyi bildiğini söylüyor."

Başarılar Davut Gürkan.

Yorumlar 2 Yorum