YAZARLAR

CHP yalan mekan makinesi

Elbetteki sözüm herkese değil, fakat gerçekten CHP tabelasının altından geçen insanlar tuhaflaşıyorlar ve tıpkı yalan mekan makinesinden çıkmış gibi, yalan üstüne yalan üretiyorlar. Son yaşananlar içinde ahlaksızlığı, basiretsizliği, hak hukuk bilmezliği, kadınları hor görmeyi de barındıran, tam bir yalan rüzgarı.


Bizim ülkemizin siyasi hayatı bir tuhaf. Bana inanın gerçekten tuhaf. Nasıl mı? 

Örneğin ABD'de hiç demokratların ya da cumhuriyetçilerin dört dönem üst üste iktidara geldiklerini gördünüz mü? Ben bilmiyorum. Son 20 yıla göz atın, cumhuriyetçilerden koltuğu alan demokrat Obama İki dönemden sonra yerini cumhuriyetçi Trumpa bıraktı. Trunp'da bir dönemin ardından mührü demokrat Biden'a teslim edecek. 

Mevcut Şansölye biraz abartmış olsa da Almanya’da da durum farklı değil. 70’li, 80'li yıllarda Almanya’da çalışan Türk işçilerinin sıkça kurdukları bir cümle vardı. "Solcu Helmut gelip haklar verir, ardından sağcı Helmut iktidar olup, çaktırmadan verileni geri alır."

Ya biz de... 2000 öncesi ve 2000 sonrası şeklinde ikiye ayırmak mümkün. Çok partili döneme geçilmesinin ardından sağ sol olarak değilse bile İktidar partisi ve başbakan zaman zaman değişirdi. Doğal olarakta muhalefetteki yapılanmada farklılaşırdı.

Hangi tarihe kadar... Taki 2002 yılına dek. 2002 genel seçimlerini anımsayın, iktidar  Ak Parti muhalefet ise CHP. 

Şu an 2020 yılı sonundayız, durum nasıl... İktidarda yine Ak Parti var muhalefette  ise biraz da ittifaklardan kaynaklı CHP’nin başı çektiği irili ufaklı muhalifet partileri. Yani değişen hiçbir şey yok. 

Ülkeyi yönetirken direksiyonda olmanın kötü bir özelliği vardır. Görev aldığınız süre içerisinde yıpranırsınız, hatalar yaparsınız ve bir bilemedin iki dönem sonra yerinizi başka bir partiye devredersiniz.

Muhalefet için ise tam tersi geçerli. Muhalefette güç biriktirirsiniz, projeler üretirsiniz, iktidarın hatalarını gösterip onların yerine doğrusunun nasıl olması gerektiğini anlatır, halkı ikna eder ve bu seferde siz iktidara gelirsiniz.

Evet gelirsiniz ama bizim ülkemizde değil. Peki, neden değil?

Daha Türkçesini sorayım... 2000 öncesinden vazgeçtim son 20 yılda, eski söylemiyle ana muhalefet partisi CHP neden hiç iktidar yüzü göremez? Cevaplayayım...

Mutlaka bilenler olacaktır, 80’li yıllarda TRT'de bilimkurgu komedi formatında bir dizi film gösterilirdi,  "Zaman Mekan Makinesi" Başrollerini Seden Kızıltunç ve Zihni Göktay‘ın oynadığı dizi filmde, Zihni Göktay‘ın yapıp ama çalıştıramadığı "Zaman Mekan Makinesiyle" karısı Seden Kızıltunç zaman ve mekan içerisinde yolculuklar yapar, bu yolculuklar nedeniyle de kocasına bir türlü anlatamadığı tuhaflıklar yaşanırdı.Yani Seden Kızıltunç ne yapsa ne etse Zihni Göktay‘ın gözünde tuhaf olmaktan kurtulamazdı.

Şimdi  zaman mekan makinesinin CHP ile ve iktidar olamayışıyla ne ilgisi var, diyeceksiniz değil mi? Onu da anlatayım. CHP artık "Zaman Mekan Makinesi" benzeri "Yalan Mekan Makinesi" haline gelmiş.

Daha da kötüsü, "Yalan Mekan Makinesi" sayesinde bir şekilde iktidar olabileceklerini zannediyorlar.

Tespitimi abartılı bulanlar için söylüyorum, yoksa yerelden genele, tepeden tırnağa bu kadar yalanı neden söylesinler? Elbetteki sözüm herkese değil, fakat gerçekten CHP tabelasının altından geçen insanlar tuhaflaşıyorlar ve tıpkı yalan mekan makinesinden çıkmış gibi, yalan üstüne yalan üretiyorlar.

Diğerlerinin hepsi bir yana, son yaşananlar içinde ahlaksızlığı, basiretsizliği, hak hukuk bilmezliği, kadınları hor görmeyi de barındıran, tam bir yalan rüzgârı.

Hatırlayın, CHP İstanbul teşkilatları içerisinde bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kadın tacize uğramış. Hemde dört farklı ilçe teşkilatında, isimler sosyal medyada yer almış ama ben yinede tekrarlamayacağım.

Peki İstanbul’un CHP’li, kadın hakları savunucusu, kadına taciz denildiğinde mangalda kül bırakmayan, Başak Demirtaş olayını hatırlayın...

Kadın İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ne yapmış? Yalan demiş, yalan dedirtmiş ve halen yalan diyor. Bakın tekrarlıyorum, tacize uğrayanlar kadın, olayı yalanlarıyla saklamaya çalışan  İl Başkanı da kadın.

Özetlemek gerekirse, CHP iktidara gelebilme adına projeler üretmeyi, güç biriktirmeyi dolayısıyla da halkın beğenisini kazanmayı seçmiyor.

İyide neyi seçiyor... Kendilerini iktidara getirebilmesi için zaman mekan gözetmeksizin, yalan mekan makinesini kullanmayı tercih ediyor.

Peki bu mümkün mü? Bana göre hayır.

Hatta bir adım ileriye götüreceğim. Mevcut şartlarda değil, "Zaman Mekan Makinesi"  CHP’nin iktidara gelebilmesi için "Alaaddin’in Sihirli Lambası" dahi yeterli olmaz.

Yorumlar 2 Yorum