YAZARLAR

CHP yenilen pehlivan mı? Yoksa...

Ortalama CHP zihniyeti, ortalama Anadolu zihniyetine, ortalama Müslüman zihniyetine, ortalama Türk zihniyetine ne kadar yakın? Elbette ki bunların hepsinin toplamı olan, GÜVEN. CHP kurumsal olarak Türk seçmenine ne kadar GÜVEN veriyor?


"Erken seçim istiyoruz." Kim diyor bunu? CHP ve saz arkadaşları...

Erken seçim istemek ne demek? Türkiye’nin  bir iktidarı var ama o iktidar ülkeyi iyi yönetemiyor. Bu nedenle istifa edip seçimlere gitmeli. Sadece bu kadar da değil, halkın teveccühü sonucu biz iktidara geleceğiz ve mevcut iktidarın yapamadıklarını yapıp Türkiye’yi daha iyi yöneteceğiz.

Evet normal şartlar altında erken seçim istemenin arkasında  yatan niyet budur.

İktidar kim? Ak Parti.

Yine normal şartlar altında iktidara gelebilecek en güçlü muhalefet partisi hangisi? CHP, sorum şu...

Peki, erken seçim isteyen CHP seçim talebinin altını doldurabilecek durumda mı? Yani, mevcut iktidar Ak Parti'den Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu devraldığında, sorumluluğun altından kalkabilecek kudrete sahip mi?

Hadi bu soruya başka sorularla cevap arayalım.

Bir partinin seçim kazanabilmesi için nelere ihtiyacı var? Öncelikle lidere değil mi?

Sorum sadece CHP'lilere. Ben CHP'liyim diyip CHP’ye oy verenlerin ne kadarı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğine on puan verir? Vazgeçtim, Sayın Kılıçdaroğlu'nun liderliği CHP'lilerin yüzde kaçından, beşin üzerine puan alır?

O partinin Türkiye’nin geleceği ile ilgili projeleri olması gerekir değil mi? Bana bir tanesini söyleyin.

Takdir edersiniz ki güçlü bir teşkilata da sahip olması önemli. CHP teşkilatları, CHP’nin kendisine dahi verdiği bir umut var mı? Teşkilatların üzerinde ölü toprağı serpilmiş olmasından vazgeçtim, gün geçmiyor ki teşkilat içerisinde bir taciz vakasına rastlanmasın. Öyle böyle değil, neredeyse teşkilata alınan bütün erkek mensuplardan, vallahi billahi hiçbir kadını taciz etmeyeceğim, yazılı yeminini alacaklar.

Başka ne gerekir, ellerine geçirdikleri fırsatları doğru kullanmaları beklenir.

Örneğin 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li başkanların yönettiği belediyelere bakın. Bireysel başarılara dayalı istisnalar hariç kaç yeni başkan için, CHP farkı bu işte diyebilirsiniz?

Ya zihniyet... Sorum şu, ortalama CHP zihniyeti, ortalama Anadolu zihniyetine, ortalama Müslüman zihniyetine, ortalama Türk zihniyetine ne kadar yakın?

Elbette ki bunların hepsinin toplamı olan, GÜVEN. CHP kurumsal olarak Türk seçmenine ne kadar GÜVEN veriyor?

Sorun bütün okurlarıma, sorularımın ne kadarını cevaplarınızla olumlayabilirsiniz? Ben yanıtlayayım, açık açık yazın desem %25, içinizden söyleyin desem belki de %10 değil mi?

İnanın bana bunları en az benim kadar CHP'liler de biliyor. Peki o zaman neden siyaset atmosferini erken seçim nidalarıyla çınlatıyorlar? Cevap gayet basit.

Birincisi, pandemi ve ekonomik sıkıntılar olumluya doğru yol alıyor. İşler iyice düzelmeden baskı yapalım. Yani, fırsat bu fırsat misali.

İkincisi, seçilmiş ABD  başkanı belki, siz ağzınıza yüzünüze bulaştırdınız, deyip  Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulmuş benzemezler ittifakına destek verirde bu sefer Erdoğan’ı devirebiliriz.

Buda  nereden mi çıktı? Seçilmiş ABD Başkanı Biden’in Amerika Başkanlığı'na göz kırptığı günlerde, Türkiye, Erdoğan ve CHP ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlayın. Yetmedi bir de bunun üzerine, daha Biden kazandığına dahi  inanmazken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği tebrik mesajı var.

Tamam da, muhalefetin o zaman bu zamandır diyip, erken seçim isteği yerine gelir mi? Zor...

Hadi geldi, başını CHP’nin çektiği benzemezler ittifakı iktidar olabilir mi? Bana göre o da zor.

Kabul, olmayacaklar oldu ve CHP önderliğindeki benzemezler ittifakı, Türkiye’yi erken seçim ortamına getirdiler. Eyvallah, CHP önderliğindeki muhalefet seçimleri de kazandı, bu ülkeyi yönetebilirler mi?

Temel'e sormuşlar, Rizeliler neden soruya soruyla cevap verirler? Temel, neden vermesunler?

Belki benimki de bu misal ama yinede soruya soruyla cevap vereceğim...

Daha kendi partilerini dahi yönetemeyen liderler, Türkiye’yi nasıl yönetir?

Yorumlar 1 Yorum