YAZARLAR

Faik Öztrak, ailecek fıkra gibisiniz

Ben de Faik Öztrak‘ın  bugünkü sözlerine baktığımda gülüyorum, Öztrak ailesinin geçmişine baktığımda ise düşünüyorum.


Bizde de, dünyada da, bir gelenek vardır. Siyasetçiler emekli olduklarında oturup anılarını yazarlar. Faik Öztrak'ı bilirsiniz. Bürokrat artı siyasetçi. Gel ki memleketimizde siyasetçiler emekli olmalarını Erciyes Dağı'nın karının erimesine bağlarlar ama Allah uzun ömür versin, Öztrak da elinde sonunda emekli olacak.

Benim kendisine tavsiyem, anılarını yazmasın. İyi de emekli siyasetçilerin gelenekleri ne olacak? Sorusunu yöneltebilirsiniz.

Hemen cevaplayayım, Öztrak bence fıkra kitabı yazsın. Neden mi? Çünkü fıkraları siyasetçiliğinden çok daha iyi de ondan.


Faik Öztrak zaman zaman mikrofonların karşısına geçip CHP sözcüsü olarak açıklamalar yapıyor. Daha önce de güldüğüm sözleri olmuştu fakat onlara fıkra gözüyle değil belagatın belini kırmak olarak bakmıştım.

Yaa son sözleri... Bunlar tam bir fıkra.

Hemde Temel'i, Nasreddin Hoca'yı yattıkları yerden dahi güldürecek cinsten. Fıkra, pardon açıklama şöyle: “ Sistemin güçlendirilmesi adına S-400'lerin alınmasını Kılıçdaroğlu istedi.” Yanlış okumadınız,  gerçekten öyle dedi ve devam etti.

“Ama bir şey daha söyledik, bu gidişle Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en pahalı en modern hurdasına sahip olacak, 2,5 milyarlık bir hurda. Aktive ederlerse ben kendilerini kutlayacağım, aktive etmezlerse o parayı verene 83 milyonun hakkını helal etmemesi gerekir." Açıklamasını yapan Öztrak sözlerini şöyle tamamladı. “Bizim Genel Başkanımızın, bizim tavrımız, bu konuda belli."

Fıkra bu kadar. Ne diyeyim Sayın Öztrak? Sen beni güldürdün Allah'da seni güldürsün.


Madem Faik Öztrak'dan açıldı o zaman bir de Öztrak‘ın aile geçmişine bakalım. CHP sözcüsü olan Faik Öztrak, 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemde milletvekiliği yapmış  ve Türkiye'nin 2001 krizinde baş aktörlerden biri olmuştu.

Öztrak; 2001-2003 yılları arasında dönemin ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, Hazine Müsteşarı olarak görev almıştı. Torun Öztrak bu kadar ya baba Öztrak?
CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın babası Orhan Öztrak 1962'de İsmet İnönü, 1975'de ise Ecevit tarafından Gümrük ve Tekel Bakanlığı' na, 1963'de yine İnönü tarafından İçişleri Bakanlığı'na getirilmiş.

Dede de Maşallahlık... Faik Öztrak'ın dedesi Mustafa Faik Öztrak'ın 1920-1946 yılları arasında tam 8 dönem CHP'den milletvekilliği yapmış ve 1939-1942 yılları arasında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmuş. Bugün Tunceli dediğimiz Dersim'de isyanı bastırma karar belgesinin  altında Dahiliye Vekili (İçişleri Bakanı) Mustafa Faik Öztrak'ın imzası var. Öztrak soyadı Maşallah paso gibi, göster geç.

Faik Öztrak’ın amcaları Adnan Öztrak ve İlhan Öztrak'da devlette önemli görevler edinmiş, Adnan Öztrak TRT'nin ilk genel müdürü olarak görev alırken, İlhan Öztrak 12 Temmuz 1980 - 12 Eylül 1980 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün Genel Sekreteri olmuş ve Devlet Bakanı göreviyle kabineye girmiş. - Bu fıkrada bu kadar - özetlersek, Allah Öztrak ailesine yürü ya kulum demiş.


Hani fıkralar hem güldürür hem düşündürür derler ya, Ben de Faik Öztrak‘ın  bugünkü sözlerine baktığımda gülüyorum, Öztrak ailesinin geçmişine baktığımda ise düşünüyorum.

Yorumlar