YAZARLAR

Mesut Özil‘e baktıklarında Osmanlı'yı görüyorlar

Mesut Özil‘e her baktıklarında genetik hafızaları Türkler'i, Müslümanları ve Osmanlıyı hatırlatıyordu da ondan. Çünkü onlar Mesut Özil‘e her baktıklarında Türkler' den 2000 yıldır yedikleri şamarlar kafalarına kafalarına bir kez daha, bir kez daha patlıyordu da ondan.


Zonguldak’ın evladı, Türk, Mesut Özil Fenerbahçe’de.

Yok, ofsaytı bilme konusunda bile, ofsayta düşecek kadar futbolu bilmeyen birisi olarak haddimi aşıp futboldan yazmayacağım. Yok... Kupkuru Milliyetçilik de yapmayacağım.

Ben bugün şu soruyu soracağım. 100 üzerinden 95 alabilecek kadar iyi bir futbolcu, bunu kariyerinden anlıyoruz, futbol hayatının her evresinde ama özellikle zirvedeyken futbol = para olan Avrupa’dan neden dışlandı?

Cevap vereyim, çünkü onlar Mesut Özil‘e her baktıklarında genetik hafızaları Türkler'i, Müslümanları ve Osmanlı'yı hatırlatıyordu da ondan. Çünkü onlar Mesut Özil‘e her baktıklarında Türkler' den 2000 yıldır yedikleri şamarlar kafalarına kafalarına bir kez daha, bir kez daha patlıyordu da ondan.


Sözüm batı bizi kıskanıyor değil mi? İmayı doğduğuna pişman edecek şekilde imalı sorusunu soracaklara, evet batı bizi kıskanıyor. Evet batı bizden korkuyor. Hem de okadar ki, başarılı bir Türk işini gördüklerinde, başarılı bir Türk’e  rastladıklarında psikolojileri bozulacak kadar.

Mesut Özil‘e baktıklarında Türklüğü, Osmanlı'yı görüyorlar demiştim.

Şimdi biz de batının, hayır  bir Türk böyle futbol oynayamaz... Hayır bir Türk böyle futbol oynamamalı, dediği futbolu dışındaki Mesut Özil’e kendi cümleleriyle bakalım.

Ne diyor Mesut Özil? "Futbolumun eleştirilmesini kabul edebilirim ancak Alman medyasının çifte vatandaşlığımdan ötürü beni suçlamasını ve bir fotoğraf nedeniyle kötü geçen Dünya Kupası'nın faturasını takım adına bana kesmesini kabul edemem. Grindel gibiler için kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim. Takım arkadaşlarım Lukas Podolski ve Miroslav Klose'nin, Alman-Leh olarak nitelendiğini duymadım. Öyleyse neden Alman-Türk olarak tanımlanıyorum. Türk olduğum için mi? Müslüman olduğum için mi?"

Bu sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2018 yılında çektirdiği fotoğrafın ardından. O günlerde Alman basınından büyük tepki gören tecrübeli futbolcu, Almanya'nın o yıl Dünya Kupası'nda gösterdiği kötü performansın sonrasında da sosyal medyada binlerce ırkçı mesajla karşılaşmıştı.

Öte yandan, Mesut Özil'in yaşadığı ırkçı saldırılar bununla da sınırlı kalmadı. Çin'in Uygur Türkleri' ne yaptığı zulme karşı da sesini yükselten 32 yaşındaki futbolcu, Hz. Ali'nin "Zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun." sözleriyle tüm dünyayı sessiz kalmamaya davet etmişti.


Bunun üzerine de hem Avrupa basınından hem de Çin basınından tepki alan Özil'in,  birçok sponsorluk anlaşması iptal edilmişti. Deneyimli isim, Arsenal'i de kendisine sahip çıkmamakla suçlamış,  George Floyd olayında dünyanın çok iyi kenetlendiğini ifade edip, "Black Lives Matter" (Siyahların hayatı önemlidir) tepkisine Arsenal başta olmak üzere diğer kulüplerin destek verdiğini dile getirmişti.


Zirve Erdoğan’ın nikah şahitliği...Erdoğan'ın nikah şahidi olmasıyla birlikte Avrupa medyasıyla arası daha da açılan Özil'e Almanlar'ın ünlü Bild gazetesi, "Bu davranışla Erdoğan'a olan bağlılığını gösteriyor." diyerek tecrübeli futbolcu için yapılan değersizleştirme çalışmalarına bir yenisini daha eklemişti.
Bakın batılı futbolcular boyunlarına her bir haltı taktıkları halde, Mesut Özil’in ülkesini, bayrağını simgeleyen kolyeyi takması dahi sorun olmuştu.

Neyi mi kastediyorum? Elbette ki Arsenal’de ilk 11 oynadığı dönemi. O dönemde ay-yıldızlı kolye takan Özil'in  kolyesi dahi ırkçı saldırılara maruz kalmasına neden olmuştu.


Özetlersek Mesut Özil vatanını milletini seven, dine saygılı bir çok insanın yapabileceği hali hazırda bir çok futbolcunun sergilediği  davranışlardan başka hiçbir şeyin içinde bulunmadı. Onların yaptıkları sevap ama Özil’in yaptıkları günah.

Peki neden?

Çünkü Mesut Özil Türk ve Müslüman da ondan.

Çünkü Mesut Özil‘e baktıklarında Osmanlı'yı görüyorlar da ondan.

Çünkü Mesut Özil‘e baktıklarında genetik hafızaları beyinlerini tırmalıyor da ondan.

Yorumlar 4 Yorum