MUHAMMET AFFAN POLAT / TÜM YAZILARI
Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com
TÜM YAZILARI
Murat Ongun'un İstanbul paranoyası Sayın Murat Ongun! Bırakın polemik yapmayı da sizin gibi birkaç belediye şirketinden aynı anda maaş alamayan ve bu zor dönemde dahi işe gitmek zorunda olan vatandaşlarımıza çare bulun.
Karantina sürecinde kesinlikle yapmamanız gerek 5 şey Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılmaya başlamasının ardından bütün yetkililer zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini söylüyor. Peki karantina sürecinde evdeyken yapmamız ve yapmamamız gerekenler neler? Bu iki sorunun cevabını sizler için aradım. Umarım faydalı olur...
Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur! Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet kademelerinden ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir değil birkaç kez ''Evden çıkmayın!'' uyarısı yapılmasına rağmen birileri hala kendini süper kahraman sanarak sokaktan içeri girmiyor.
Anne! Dünyayı ayağa kaldırmak bu kadar kolaysa ben ölürken neden sustular? Aylan bebeğin kıyıya vurmuş bedenine kör, üzerine yağan bombaların altından ‘’Vallahi hepinizi Allah’a şikayet edeceğim!’’ diyen çocuğun haykırışına sağır ve ‘’Dünya beşten büyüktür! Korkmayın! Hakkı haykırın!’’ hitabına dilsiz kesilen dünya, koronavirüsün zenginleri de öldürdüğünü görünce acil hatta çok acil durum ilan ederek tüm dünyayı keyfini bozmaya davet etti.
Hani yeni sistem tek adam rejimiydi? ‘Koca’ bakanı da mı görmüyorsunuz? Koronavirüs salgınının Türkiye’ye sıçrama ihtimalinin doğduğu andan vaka sayısının çift haneli rakamlara ulaştığı bugüne kadar süreci büyük titizlikle yönetti Fahrettin Koca. Sadece işini en iyi şekilde yapmakla kalmadı o kadar net konuştu, o kadar somut ifadelerle halkı bilgilendirdi ki çok şükür fitne kafasını dahi çıkaracak boşluk bulamadı.
Yüzde 99 Müslüman ülkede içki içilmeyeceğini de söyleyebilir misiniz Ece Hanım? Show TV spikeri Ece Üner geçtiğimiz günlerde klasik haline getirmeye çalıştığı haber yorumlarından biriyle yine gündeme oturdu. Türkiye’de koronavirüs vakalarının çıkmasıyla birlikte kolonya, makarna ve maske gibi büyük talep gören ürünleri fahiş fiyat zammıyla satan fırsatçılara 'haklı' bir isyanda bulundu. Ece Üner’in isyan ederken kullandığı ‘’Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz’’ ifadeleri ise sebebini anlayamadığım bir şekilde büyük tepki topladı...
Modern dünyanın kadın tacirleri ve 8 Mart Kimse ekranlarda 'kadın izlenir' mantığıyla kadını yalnızca çekici güç mahiyetinde kullanıp işi bitince de parayı cebine, kadını ise bir sonraki 8 Mart'a kadar 'farkındalık' malzemesi olarak bekletilmek üzere kenara fırlatıp atanlara 'Siz kadın düşmanısınız!' demedi.