CENGİZ GÜLAÇ / TÜM YAZILARI
Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com
TÜM YAZILARI
Tehlikenin farkında mısınız? FETÖ davaları ince ince itibarsızlaştırılmaya çalışılırken nasıl bir tehlikeyi atlattığımızı unutmaya başladık. FETÖ’nün çalışma mantığını bilmeyen sıradan insanları ikna etmek öyle kolay olmuyor.
Erdoğan ve Nasrettin Hoca’nın şanssızlığı! Aşı tartışmaları azalmaya başladı. Aşı karşıtlığına saygı duymakla birlikte sebeplerini hiçbir zaman anlamadım.
Kılıçdaroğlu’yla birlikte Koçovalı ailesine iftarda misafir olmak isterdim! Çukur dizisinde Kur-an okuyan Sultan Ana’nın kilerde rakı içen oğullarını bastıktan sonra ilk önce kaşlarını çatıp kızmış gibi yapıp devamında evlatlarına sevgi dolu bakışlarla “bana da doldurun bakayım” demesini hayal eden senaristin kafasını yaşamak isterdim!
Dandik Amerikan darbesine kim bilir kaç film çekecekler? 15 Temmuz destanını veya hain işgal girişimini nasıl nitelendirdiğiniz, nerede durduğunuza göre değişir. O günü benim gibi bir kahramanlık günü gibi görenlerden değilseniz yazının devamını okumanıza gerek yok.
Fehmi Koru şeytanı nasıl kıskandırdı! Pazar sabahı kahvaltı sonrası her zaman yaptığım gibi gazetelere göz atıyordum. Okumalarım bitince de uzun zamandır yazmayı düşündüğüm 15 Temmuz’un beyaz perdeyle imtihanını konu alan bir yazı yazma niyetindeydim.
Boğaziçi’nde FETÖ ağzıyla hak aramak! Boğaziçi Üniversite’ne rektör olarak atanan Prof. Melih Bulu’ya karşı öğrencilerin protestoları devam ediyor. Protestolar başladığında empati duygusuyla ilk önce şöyle düşünmek istemiştim:
Yollu uzmanı Can’ın saçmalamalarından seçmeler! Can Ataklı hakkında soruşturma açıldığı haberini duyunca aklıma ilk önce Can’ın uzmanlık alanı olan “yollu” meselesi geldi!