CENGİZ GÜLAÇ / TÜM YAZILARI
Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com
TÜM YAZILARI
Dedeni de sevmezdim! Sigarayla mecburi vedalaşmanın keyifsiz sabahı bilgisayarın başında kim ne demiş diye köşe kadılarını okurken sıra Hasan Cemal isimli muhtereme geldiğinde bir anda başlık heyecanlandırdı beni!
İthal tohumlar neden susuyor? Tarihe tanıklık etmenin utancını yaşıyoruz. Süslü cümlelerle zorla hayatımıza dayatılan makyajlı Batı medeniyetinin boyaları vicdanlarımızı kanata kanata dökülüyor…
Misvak neden Engin Yıldırım kadar komik değil? İki gündür Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı “ışıklar yanıyor” mesajı üzerine saflara göre atılan demokrasi, hukuk, vesayet, darbe vs. nutuklarını dinlediğinizi biliyorum.
PKK ve HDP’nin kırmızı Ferrari’si! Anlatacağım fıkradan önce “sürçülisan edersek af ola” diye başlamakta fayda var. Eh, o zaman başlayayım…
Kılıçdaroğlu bir yıldız daha keşfetti! Klavye başına geçtiğimde bazen muhalefete muhalefet etmenin dayanılmaz hafifliğine kapılıyor muyum diye vicdanımın sol yanı ürkek bir şekilde de olsa beni uyarıyor.
Z kuşağı ve Ali Edizer'giller! GATA’da başhekim yardımcılığı görevi yapan Ali Edizer isimli, sosyal medya fenomeni olma heveslisinin söyledikleriyle çıkan fırtına üzerine çok şey yazıldı, çizildi.
Gerçekten cahilsin! Mütevazı bir doğu ilinden İstanbul’a gidip hayatı entelektüel bir çaba üzerinden değil de kişisel tecrübeleri üzerinden anlamaya çalışan her vasat muhafazakâr gibi içten içe imrendiği aydın mahallesinin bir ferdi olma hevesini aslını inkârla sağlayacağını düşünen her cahil seçkinci gibi okuduğundan fazla konuşan ve yazan muhterem Levent Gültekin 2018 yılında cumhurbaşkanı adayı olmaya heves etmiş ve toplanan imzaların rezaletini unutturmak için amacının farkındalık yaratmak olduğunu söylemişti.