CENGİZ GÜLAÇ / TÜM YAZILARI
Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com
TÜM YAZILARI
Ali Erbaş Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanı değildir! Sevgili okur, Ayasofya’da kılınan ilk Cuma namazından sonra ortalık yine karıştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbede şöyle dedi: “Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar!”
Aydın çöplüğünde buluşan nefretin çocukları Saniyede neredeyse milyarlarca bilginin transfer edildiği iletişim çağında yazarların köşelerini internetten arakladıkları bilgilerle doldurmasına karşıyım. Bu elbette bilginin kıymetsiz olduğu sonucunu doğurmamalı.
Aziz Nesin'e kim ilham oldu? Sevgili okur, şu korona günlerinde her şeyimiz tamamdı da bir tek “beyin yiyen amipimiz” eksikti! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de “beyin yiyen amip” vakasına rastlanıldığını söylemiş.
Bugün Fetullah'ın itlerine af dileyen yarınını garanti etti! Türk Tarih Kurumu Başkanı darbecileri de affetmemiz gerektiğine dair bir şeyler söylemiş. Ne demiş, niye demiş, iyi mi etmiş, kötü mü etmiş? Bir hafta sonra yanlış anlaşıldığını söylese de fırtınalar koptu.
Asrın kaçak yazarı gayrimenkul hukuku uzmanı olmuş Biz asrın kaçak yazarının uzmanlık alanının mülkiyetin hukuksuzluğu üzerine olduğunu düşünürken yanılmışız, meğer mülkiyet hukukunun da uzmanıymış! Gün geçmiyor ki adam bizleri bir yeteneğiyle şaşırtmasın!
Mesela şerefsizleri yazabilirdin! Zaman insanı her şeye alıştırıyor. Hani unutmak Allah’ın kuluna en büyük lütfu ya, kapanmaz denen acıları bile bir şekilde unutuyor insan.
Üç dava arkadaşının hikayesi Tarih 15 Temmuz 2016’ydı. Sıcak bir yaz akşamıydı. Hiç kimse batmakta olan güneşin Türk tarihine şerh düşülmüş bir kahramanlık hikâyesinin sabahına doğacağını bilmiyordu.