KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Kemal'ler Trablusgarp yolunda Kendi deyimleriyle, Libya çöllerinde kanını dökmeye  giden Mehmetçiklerden birisi de Mustafa Kemal Atatürk'tü. Başka söylemle, vakit Şeyh'le kaptırılanların Şah'la alınma vakti.
Akşener'in hazine-i hassası Parlementer sistemi savunan siz değil misiniz?  Hem de güçlendirilmiş parlementer sistem istiyorsunuz. Adama, "Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu" demezler mi? Bir taraftan parlementer sisteme methiyeler düz öbür taraftan parlementonun öznesi milletvekillerini ve onları seçip meclise gönderen asıllarını aşağıla.
Vurun vekile Bazı konularda da duyarlılık göstermeniz gerekiyor. Mesela çakar lamba gibi eften püften konularda, kusura bakmayın fakat çakar lamba meselesi gerçekten eften püften bir konu, kendinize yontmayın. Mesela, akçeli konulardan uzak durun. Mesela halktan birisi sizi aradığında, ona, telefonumu nereden buldun, sorusunu yöneltmeyin.
Milletin elleri yakanızda olur. “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” cümlesini yanlış anlamış. Evet İstanbul’u kazanan Türkiye’yi de kazanır fakat tek bir şartla. İstanbul’u kazanan Belediye Başkanı yaptığı hizmetler ve yaptığı yatırımlarla Türkiye’yi kazanma noktasın da kendisine referans olacaktır. Kanal İstanbul gibi bir referansı elinin tersiyle itmesi çok manidardır.
Vekile geç, asıla dur Hatırlamıyor musunuz, Ak Parti ilk kez iktidara geldiğinde ne yapmıştı? Ayrıcalıklı Milletvekili lojmanlarını kaldırmamış mıydı?  Kaldırmıştı.  Bu durum bir sonraki seçim için avantaj getirmemiş miydi? 
Şiddet kader değildir Ben şunu söylemeye çalışıyorum.  Hani bir söz vardır ya, " Kurşun adres sormaz" işte, şiddette öyle,asla adres sormuyor.
Kanal İstanbul’a İhanet demek ihanettir Vakit kaybetmeden malum koroda konserine başladı. Kanal İstanbul ihanetmiş, hatta cinayetmiş. Kimse kusura bakmasın ama, bu şarkıların tamamının güfteleri saçmalık ölçüsünde,  besteleri  ihanet makamında.