KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Bunlar günümüzün Fil Hamdileri Meşhur Fil Hamdi, yaşadığı yıllarda o kadar tanınırdı ki, Aziz Nesin’in kitaplarından birinin ismini bile kapmıştı. Öyle ki, 1956 yılında yazılan öykü kitabı, 1957 yılında İtalyanların verdiği "Altın Palmiye" ödülünü bile almıştı.
Suriyeli küçük Selva’nın ölümle oyunu Sevgili Selva, bizdekileri de es geçme. Onlara da gül. Suriyelilerin Türkiye’de işine, diyen kalpleri duygu pintisi insanlarımıza gül. Beyinleri nöron fukarası siyasetçilerimiz var ya, onlara da gül.
Emekli Abdullah Gül de açıklama yaptı Üç isim ortalama 50 yıllık doğruların ve yanlışların, belki de pişmanlıkların toplamında çok değerli 50 yıllık tecrübeye sahipler. Fakat üç isim'de adeta görev yaptıkları yıllarla ilgili reddi miras içindeler.
Üç maymun darbe yoklaması Peşinen söyleyeyim, bu halk niyetinizin aklınıza düştüğü ana pişman eder. Bu halk 60’ta olduğu gibi size başbakanlarını, bakanlarını astırtmaz. 70’te 80'de olduğu gibi size gençlerini darağaçlarına çıkartmaz
Yılın en bölücü günü 14 Şubat 14 Şubatta sevgililerimizi daha mı çok sevmişiz?
Vaat edilmiş topraklar, sıcak denizler ve İdlib Türkiye’nin Suriye’de işi ne, sorusuna geri dönersek, o coğrafya istese de istemese de Türkiye’nin kendi işi.  Yahudi denince aklıma çok şey ama, özellikle üç şey geliyor. Dindarlık, sabır ve para.
Yokluk mutluluğu kovalar Milyonların Ak Parti'den yana tercihlerini kullanmalarının en önemli nedeni, İstanbul’un yıllarca karşılanamayan ihtiyaçlarının karşılayan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin de ihtiyaçlarını karşılayacağına inanmaları  oldu.