KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Corona, petrol ve resesyon Coğrafi keşiflerin ardından Batı'nın üzerinde olan odaklaşma son 50 yıldır Doğuya doğru kayıyor. Üstelik artan bir ivmeyle. Belki 50 yıllık bir sürenin ardından rahatlıkla, dünyanın odak noktası Çin öncülüğünde Doğudur, diyebileceğiz.
Beşinci kolun tuttuğu Koçbaşı Orkestra içerisindeki saz grubunun yaptığı uvertürün amacı hukuk ve demokrasi değil.  Niyetleri bal gibi, ülkede kavga, kargaşa çıkartıp nihayetinde Sayın Erdoğan’ı devirmenin perdesini açmak.
Moskova’da üç maddelik ihtiyat Eğer Türkiye ekonomik ve siyasi açıdan zor durumda değilse, yapacakları bugün yaptıklarından daha fazla olmayacak. Ama Türkiye için sorun varsa, artık cin de şişeden çıktığına göre, Türkiye‘yi parçalama planları bile yapabilirler. 
Sen annesin Aylin Cesur Beni en çok etkileyen yönü ne oldu biliyor musunuz? Yetişmiş bir insanın, yeni yetme davranışı mı? Hayır değil. Beni en çok etkileyen, söz konusu davranışı sergileyenin bir anne olması.
İstikbal neredeymiş öğrendiniz mi? Atatürk'ün yaptıklarının üzerine kaçak kat dahi atamadıklarından, yaşanan her şeyi Atatürk’ün sözleriyle değerlendiriyorlar.
Can Ataklı’ya acilen kayyum atanmalı Bazen, tuhaf fikirli insanlar için, "şunun kafatasını açıp içine baksam" diye düşünürüm. Can Ataklı da bunlardan birisiydi. Vazgeçtim, Çünkü söz konusu şahsın kafatasının içine baktığımda neyle karşılaşacağımı tahmin ediyorum da ondan.
Erdoğan, CHP’liler, Aziz Yıldırım ve ben Erdoğan için, o gitsin de kim gelirse gelsin, diyenler kimler? İdeolojik kıskaçlarının içerisine sıkışmış insanlar, maaşlarının garantililiğine güvenenler, Ak Partinin oluşturduğu ekonomik ortamda genç yaşlarında ev, otomobil sahibi olanlar, 20 yıl önceki meslektaşlarının hayallerini bile kuramadıkları yurt dışı tatilleri yapabilenler, eğer mümkün olsa, evlerinden işlerine uçakla gitmeyi düşünenler