KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Türk solu, CHP ve Muharrem İnce Sayın İnce siyasette kontrolsüz bir güreşçi gibi davranıyor. Tek mi dalacak? önce dalar gibi yapıyor sonra vaz geçiyor. el ense mi çekecek? Eli havadayken karar değiştiriyor, bu nedenle rakibin ensesine inen tokat'ın etkiside sert yollu, naber biraderden öteye geçemiyor.
Sizin derdiniz özgürlükler değil Sizin derdiniz özgürlükler, insan hakları, demokrasi felan değil, sizin derdiniz, seçimle devirmekten umudunuzu kestiğiniz Sayın Erdoğan’ı, Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz benzeri muhtemel sokak hareketleriyle devirme hayaliniz için elimizdeki tek koz olarak gördüğünüz sosyal medyayı kullanamayacak oluşunuz.
Çocuklarınızın YKS puanları sizin aynanızdır Kitapta parmak izi bulunmayan anne ve babaların, çocuklarına, evladım kitap okuyun, demesi ne kadar faydalı olabilir? Veya bulduğu her fırsatta eline telefonu alan, bilgisayarın başına oturan ebeveyn çocuklarına, telefonda ya da bilgisayarda çok takılmamanın erdemlerinden söz etmesi ne kadar yarar sağlar?  
CHP’de aynı tas aynı hamam Bir de şöyle düşünün. Teknik direktörsünüz kalecimiz beş maçtır üzerine gelen bütün topları kalesinde misafir etmiş. O kaleciyi altıncı maçta da kaleye koyar mısınız? Ya da bir berber dükkanı işletiyorsunuz, yanınızda çalıştırdığınız elemanınız dokuz traşın tamamında usturasını kana bulamış, o elemanınıza onuncu kez traş etme fırsatını verir misiniz?
Fatih, Çayeli'nde petrolü fethedecek Uçak fabrikalarını kapatırsanız, yüze yüze evinizin önüne kadar gelen petrolü çıkartmazsanız, başka bir çok alanda daha kılınızı dahi kıpırdatmazsanız ya elinizi kolunuzu bağlayan, iddia edildiği gibi bir Lozan’ın gizli protokolü olmalı ya da vatan hainliği söz konusu.
Başarının 50 tonu Size soruyorum, CHP’nin ve CHP’lilerin başarısı, başarının 50 tonundan hangisi? CHP'ye oy verenlere zaman zaman bu soruyu sorduğumda, hiç iktidara geldik mi, İktidara gelmeden başarı denilecek ne yapabiliriz ki, cevabını veriyorlar. Oysa bu cevap bile başarısızlığın itirafının ta kendisidir. 
Evet 15 Temmuz senaryoydu Yazar namusuna inandığım gibi okur namusuna da inanan birisiyim. Okur namusunuza seslenerek size soruyorum, hangi senaryo daha gerçekçi?