KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Canan Kaftancıoğlu "Çirkin Ördek Yavrusu" gibi Türkiye hem ekonomik hem de siyasi olarak Akdeniz'den çekilsin. Sonra ne olacak? Olacakları bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Beyler, Tıpkı 100 yıl öncesinde "Türklerin topraklarını" paylaştıkları gibi bugün de "Mavi Vatan'larını" paylaşacaklar.
Macron, Türkiye makaron değil. Türkiye meselesinde haklı. Artık batının karşısındaki 100 yıl öncesindeki gibi 600 yılın sonunda doğal olarak yaşlanmış Osmanlı değil bir çok konuda, özellikle savunma teknolojilerinde, kendisine yetebilen genç Türkiye var. Sadece bu kadar mı? Hayır tabiki...
Gül sevdası değil koltuk sevdası Bana göre birçok CHP’li Cumhurbaşkanı adayı olmaya aday ama Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresi tarafından tırpanlanacaklarından endişe duydukları için seslerini dahi çıkartmıyorlar.
Devlet, "Devlet idam desin" diyor İdam cezasının caydırıcı etkisi beklenildiği kadar fazla olmayabilir fakat mağdur yakınlarının, evladını öldüren caninin bu suçtan dolayı idam edildiğini bilmesi çok önemli. Tamam evlatları geri gelmeyecek, hiçbir zaman acıları dinmeyecek ama adaletin yerini bulması bir miktar da olsa gönüllerine su serpecek.
Deniz Zeyrek fıkra gibi Deniz Zeyrek kusuruma bakmasın ama Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu kaybetme korkusuyla bir türlü cesaret edemediğinden dolayı takındığı Cumhurbaşkanlığına aday olmama tutumunu gerçekten komik görülme pahasına itibarlaştırmaya çalışmış.
Yeter ki içimizdeki İrlandalılar rahat dursun Batılılar Türkiyeyi tek bir şartla çatıları altına alırlar. "Türkiye o evin uşağı olmayı kabul ederse." Çünkü onlar Türkiye’ye baktıklarında kendilerine dünyayı dar eden Osmanlıyı, Selçukluyu ve binlerce yıllık Türk tarihini görüyorlar.
İstanbul'u yönetiyor gözleri kapalı Türkiye güzeli seçilerek güzellik kraliçesi tahtına oturamayan güzel hanımefendi, kaşla göz arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Kariyer Danışmanlığı" koltuğuna oturdu. Takdir edersiniz ki güzellik Allah vergisi ve kariyerle de hiçbir alakası yok! Ak Partiyi işe alımlarda, yandaşlıkla, liyakatsızlıkla, adam kayırmacılıkla suçlayanlar sizler değil miydiniz?