KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Biraz Erol Turaçlı'dan biraz benden Erol Turaçlı dediğimde aklıma gözlerim, gözlerim dediğimde de bütün hayatım geliyor. Erol Bey, neredeyse ışık hızıyla hareket eden ufak tefek bir adam.Tevekkeli değil hastalar ve hastane çalışanları hocaya, " Hızlı el" lakabını takmışlardı.
Bir bardak çayın 40 dakika hatırı var Dobra nenelerin, eski tüfek dedelerin, eşlerinin arkasında kale gibi duran kadınların, Karadeniz kadar hırçın ama yine Karadeniz kadar vefakar iri burunlu adamların, deli fişek uşakların ve güzeller güzeli paçilerin (genç kız) deyimin anlamına taş çıkartırcasına, yalnız alınlarının teriyle değil bütün vücudunu sırılsıklam ederek topladıkları çayın hikayesi nasıl?
Kılıçdaroğlu sabote ediliyor Son günlerde biraz haberler, biraz köşe yazıları ama daha fazla da sosyal medya hokkabazları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyledikleriyle yada söylettirdikleriyle çalkalanıyor. Şeytanın avukatlığını yapayım, yoksa Kılıçdaroğlu bilerek mi yanlış yönlendiriliyor.
Dolar gözünüze girsin Anlamanın anlamını dahi anlamamışlar için, anlamayacaklarını anladığım halde bir daha anlatayım. Bugün Beştepe, Beş Cephede Türkiye için, bu milletin geleceği için, bu milletin eskilerinin yapmadığı ya da yapamadığı şeyler için savaşıyor.
Hülya’nın adası, Acun’un uçağı Zenginin malı züğürttün çenesini yorarmış. Benim demem şudur, ada Hülya Avşar'a, uçak da Acun Ilıcalı'ya analarının ak sütü gibi helal olsun.
Doğu Akdeniz’de pastırma yazı Yunanistan ve Doğu Akdeniz'den kendine hak çıkaran devletler "Pastırma yazını" fırsat bilip Türkiye ile anlaşmayı mı seçecekler, yoksa Doğu Akdeniz’in nimetlerinden faydalanmak için zamanı belli olmayan yazı mı bekleyecekler?
Kılıçdaroğlu komployla geldi, komployla mı gidecek? Bu ülkede darbeler, komplolar devri kapanmalıdır. İkincisi, elinde kalem tutan hiç kimse, hiçbir siyasetçinin Emin Çölaşan'ı olmamalıdır.