KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
ABD’nin bembeyazlarının kapkara günleri İyi de bu iş nereye kadar gider? ABD’nin dağılabileceğine inanmayanlar için iki şeyi hatırlatayım, şu an ABD'deki büyük bir kesim, 300 yıllık sıkıştırılmışlığın üzerine 40 milyonluk işsizlik oranını kemiklerine kadar hissediyor ve seksenli yılların başlarında da hiç kimse Sovyetler Birliği’nin dağılabileceğine inanmıyordu.
İnce’nin saatli bombası elinde patladı 29 Mayıs akşamı Muharrem İnce Haber Global'daydı. Sonucu hepiniz biliyorsunuz. Sayın İnce deyimin tam anlamı ile kaş yaparken göz çıkarttı. Recep Tayyip Erdoğan'ın bir daha Davos'a gelmem çıkışının minyatür bir taklidini sergilemeye çalıştı.
27 Mayıs‘tan 15 Temmuz’a zavallılar Bu ülkeye başlarının üzerine her an alıp gidebilecekleri şapkalarını taşıyanlar değil, bu ülkeye, dün kavuklarının çevresinde, bugün koltuklarının altında kefenlerini taşıyabilenler lazım.
Babacan geçmişle gelecek arasında sıkışmış Düşük faizle borçlanmak çok iyi bir şeydir ama nihayetinde sıcak paradır. Kaldı ki, yalnızca Ali Babacan Cumhurbaşkanı seçildi diye kimse kimseye eksi faizle para vermez. Eğer veriyorsa zaten orada ciddi bir sorun vardır.
CHP daha çok bekler Benim kastettiğim bütün CHP'liler değil. Benim sözüm, tabandan tavana doğru artan bir oranda halkın değerlerinden banane, onlar benim sahip olduğum değerleri benimsesin diyenlere...
Bu vefalılar kim? Vefalı dostun mütevazi anlatımının gönüllerdeki tercümesini ben yapayım. Bir ihtiyacınız söz konusu da yanınızda yardımcı olacak evladınız mı yok? Ya da varda sokağa mı çıkamıyor? Sorun değil, bir telefonunuza bakar.
Gelecek esnek ekonomik sisteme kurgulanmalı Mevcut haliyle değil fakat benim yıllardır, esnek ekonomik sistem, EES olarak adlandırdığım modelle, devletlerin tek çaresi gözüküyor.