KAZIM KÖSE / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Gençlikten pis ellerinizi çekin Bu sayı 1999 yılına aittir, ABD’deki bizim çocuk esirgeme kurumu benzeri yapılarda annesi 16 yaşın altında olan çocukların sayısı tam 2.500.000 tamamda Amerika geri dönüşte başarılı olabildi mi? Sizlere Türkiye‘de ikamet eden İngiliz akademisyenden okkalı bir cümle. Kadın akademisyen gençlere hitap ettiği bir ortamda aynen şu cümleyi kuruyor. Gençler bizler yıllar önce kaybedip yeniden kazanmaya çalıştığımız değerlerimizi sizler kaybetmek üzeresiniz.
CHP İstanbul’da Bremen mızıkacıları gibi CHP Son günlerde İstanbul’da tam bir Bremen Mızıkacıları gibi davranıyor. Evet CHP’den yükselen ses hiçbir zaman senfoniyi hatırlatmamıştır fakat Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun olayında olduğu gibide hiçbir zaman kakafoninin canına okumamıştır.
Ne işsin sen Canan hanım Bu olayın rengi faşizme ve terörizme çalıyor. Değerli CHP’liler, şöyle düşünün, ilçe başkanlarından vazgeçtim, Ak Partinin herhangi bir üyesi gizlice CHP Genel Başkan Yardımcısının veya Ekrem İmamoğlu'nun ikametgahının fotoğraflarını çekiyor. O zaman da şimdiki gibi konuşur muydunuz?
Acının kapitalizm üzerindeki metabolik reaksiyonu Kapitalizme aykırı olsada kapitalizmin önünde tek bir şans var. Bu şansı kullanmak da kapitalistlerin elinde. Aksi halde, mutlaka bir gün o gün gelecek, kapitalizm de tıpkı komünizm gibi tarih sayfalarında nizami yerini alacak.
Çay sezonuna dikkat! Öncelikle Rize'ye, diğer söylemle çaya ulaşımın sağlanması lazım. Rize‘de bir çay bir de siyasetçi yetişir, tıpkı bu deyim misali. Yani çay Rizeli için ekonomik anlamda olmazsa olmazdır.
Korona uleması Ulema sınıfının önde gelenlerinden birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğeri ise gazeteci İsmail Saymaz.
Ak Parti'nin kara derdi Pelikanmış, Albatrosmuş, Martı'ymış ben bunları bilmem. İsmini veremeyeceğim üst düzey bir devlet yetkilisi de tanımam, Ankara kulisi de bilmem, gördüğüm tek kulis bir arkadaşımın tiyatrosunun kulisiydi. Ama Taksici Ramiz Abiyi tanırım. Berber Ahmet'i bilirim. Marketçi Tuncay, Postacı Ali, onlarla da konuşurum. Onlar ne diyor biliyor musunuz? Reis kırmızı kalemi eline almalı.